Actueel

Op naar een passende behandelmethode voor slachtoffers online seksueel geweld

27 januari 2020 | Nieuws

Wat sexting of sextorion zo extreem moeilijk maakt voor slachtoffers? De beelden zijn nagenoeg onuitwisbaar. Daarom ontwikkelen we een speciale behandelmethode voor jongeren van 12 tot 21 die online seksueel geweld hebben meegemaakt.

Lees verder »

Creativiteit als reddingsboei

23 januari 2020 | Nieuws

Creatieve therapie wordt in veel traumabehandelingen toegepast. Schrijfster Vivianne de Caluwé (30) vertelt hoe creativiteit ook haar helpt om met haar trauma’s om te gaan.

Lees verder »

En wederom.

En wederom wordt de privacy, worden de rechten van slachtoffers met voeten getreden. Het boek over Ruinerwold

19 januari 2020 | Nieuws

Weer worden de rechten van slachtoffers met voeten getreden. Op basis van gelekte dossiers vanuit politie en het Openbaar Ministerie, schreven twee journalisten van De Telegraaf een ronkend roddelboek, over Ruinerwold. Zonder dat de slachtoffers hier toestemming voor hebben gegeven.

Lees verder »

Medische incidenten: Aart’s verhaal

Medische incidenten, het verhaal vanAart Matser

17 januari 2020 | Nieuws

Sinds Aart anderhalf jaar geleden vrijwel spontaan zijn heup brak en botkanker bleek te hebben, leeft hij in voortdurende onzekerheid over zijn gezondheid. Door onjuist medisch handelen, is niet alleen de prognose slechter, maar heeft Aart ook met een grote handicap te maken.

Lees verder »

Traffic Service Nederland nieuwe partner Fonds Slachtofferhulp

16 januari 2020 | Nieuws

Samen met Traffic Service Nederland als nieuwe partner, kan Fonds Slachtofferhulp de impact van lopende en nieuwe projecten voor slachtoffers en nabestaanden van verkeersongevallen vergroten.

Lees verder »

Nabestaanden MH17 over belang steun door naasten

Steun door naasten is onwijs belangrijk volgens nabestaanden van MH17

14 januari 2020 | Nieuws

Hoe help je iemand in een rouwproces? Sandra en Mirjam Ploeg, twee nabestaanden van de MH17 ramp, vertellen welke steun door naasten ze wel en ook juist niet heeft geholpen.

Lees verder »

Vanaf 1-1-2020 eerder veroordeling roekeloos rijden

Roekeloos rijden wordt vanaf 2020 strenger en eerder bestraft

7 januari 2020 | Nieuws

Dankzij een nieuwe wet kan de rechter eerder straffen voor roekeloos rijden, ook de maximum straf kan een stuk hoger uitvallen vanaf 2020.

Lees verder »

Fonds Slachtofferhulp in een nieuw jasje

24 december 2019 | Nieuws

Fonds Slachtofferhulp bestaat dertig jaar. Tijd om te kijken naar de manier waarop het Fonds zich nu – en in de toekomst – presenteert. Eerste actiepunt: een nieuwe manier van communiceren. Dat doen we inhoudelijk in tekst en in beeld: we krijgen een nieuwe visuele identiteit. Wat betekent dit?

Lees verder »

Fonds Slachtofferhulp op tv bij Call 2 Action

23 december 2019 | Nieuws

In december was Fonds Slachtofferhulp te gast in het tv-programma Call2Action van RTL. In dit nieuwe programma staan goede doelen… Lees verder »

Maak slachtoffers sterker dan ooit 

23 december 2019 | Nieuws

2019 was het jaar dat Fonds Slachtofferhulp zijn 30 jarig jubileum vierde. Na dertig jaar is er nog zoveel te doen. In 2020 gaan we weer er keihard tegenaan om slachtoffers sterker dan ooit te maken.

Lees verder »

Online seksueel geweld: getekend voor het leven

16 december 2019 | Nieuws

Stephanie is slachtoffer van online seksueel geweld. Een vorm van geweld die steeds vaker voorkomt en een enorme impact heeft op de slachtoffers. In gesprek met Kim Kötter vertelt zij haar verhaal.

Lees verder »

Fonds Slachtofferhulp op TV bij RTL

11 december 2019 | Nieuws

Fonds Slachtofferhulp is deze maand te gast in het tv-programma Call2Action van RTL. In dit nieuwe programma staan goede doelen… Lees verder »

Word donateur en steun slachtoffers van seksueel geweld

10 december 2019 | Nieuws

Word donateur en steun ook slachtoffers van (online) seksueel geweld. Met uw bijdrage kan de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld in Nederland worden verbeterd.

Lees verder »

De juiste hulp na seksueel geweld

10 december 2019 | Nieuws

Ben je slachtoffer van seksueel geweld, of wil je een slachtoffer van seksueel geweld helpen? Vind hier de juiste hulp.

Lees verder »

Rina’s missie: seksueel misbruik uit de taboesfeer

10 december 2019 | Nieuws

“Het is ons geheim. Je mag dit niet aan mamma vertellen, anders moet je weg. Of naar de gevangenis.” Dit kreeg Rina van Aalst (53) te horen, toen ze als jong meisje werd misbruikt door haar vader. “

Lees verder »