Actueel

Strengere zedenwet straks ook in Nederland van kracht?

zedenwet

19 juli 2018 | Nieuws

Steeds meer Europese landen passen hun zedenwetgeving aan. Na Engeland, België en, zeer recentelijk, Zweden treedt binnenkort ook in Spanje… Lees verder »

Genomineerden Jan van Dijk Award bekend

16 juli 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Vandaag zijn de genomineerden voor de Jan van Dijk

Victimology and Victim’s Rights Award, bekendgemaakt.

Drie masterscripties van Wieke Vink, Pleuntje Versteegh en Serena van Beek en drie dissertaties van Liesbeth Mevissen, Jacqueline Hovens en Mariette van Denderen zijn door de jury genomineerd.

Lees verder »

Hufterig rijgedrag en het beter beschermen van de samenleving

4 juli 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Onder invloed en met hoge snelheid door een woonwijk scheuren, inhalen bij een zebrapad of langs een file over de vluchtstrook rijden. Hufterig rijgedrag neemt toe en daar zijn helaas ook zeer regelmatig verkeersslachtoffers bij te betreuren.

Lees verder »

Ons advies op het wetsvoorstel Voorwaardelijke Invrijheidstelling

gerechtshof - hamer en weegschaal

28 juni 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Begin mei presenteerde minister Sander Dekker een wetsvoorstel inzake de voorwaardelijke invrijheidstelling (VI). Waar een dader op dit moment bijna automatisch vrij lijkt te komen na het uitzitten van twee derde van zijn straf, wil de minister voortaan, zo zei hij: ‘’goed gedrag belonen en slecht gedrag bestraffen’’. Omdat de belangen van slachtoffers en nabestaanden met dit wetsvoorstel gemoeid zijn, is Fonds Slachtofferhulp gevraagd advies uit te brengen.

Lees verder »

Straffen en belonen bij voorwaardelijke invrijheidstelling. Over de nieuwe plannen van Minister Dekker bij de straftoemeting

Ineke met logo

28 juni 2018 | Ineke Sybesma | Blog

Bron: Ineke Sybesma

Begin mei presenteerde minister Sander Dekker een wetsvoorstel waarmee hij de regelingen inzake de detentiefasering en voorwaardelijke invrijheidstelling wil veranderen. De belangrijkste aanpassing die hij voorstelt, betreft de nu bijna automatische voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden. Fonds Slachtofferhulp is gevraagd advies uit te brengen.

Lees verder »

Slachtoffermonitor 2016: hoe de juiste zorg te bieden aan slachtoffers van seksueel geweld tegen kinderen?

victim survey

26 juni 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Vandaag is de slachtoffermonitor seksueel geweld tegen kinderen 2016 verschenen. In deze slachtoffermonitor heeft de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, in beeld gebracht hoeveel kinderen in 2016 slachtoffer werden van seksueel geweld, hoe vaak zij hulp hebben ontvangen en in welke vorm.

Lees verder »

Stijging aantal slachtoffers bij het Centrum Seksueel Geweld in 2017

25 juni 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Uit het jaarverslag van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) over 2017 blijkt dat acute slachtoffers van aanranding en verkrachting… Lees verder »

Trots om deel uit te mogen maken van team Dam tot Damloop 2018

Dam tot Damloop 2018

25 juni 2018 | Emiel Eigenraam | Blog

Mijn eerste werkdag bij Fonds Slachtofferhulp als online marketeer was nog niet op de helft en ik werd al uitgedaagd. Lees verder »

Samenwerking tussen Fonds Slachtofferhulp en PLQ

20 juni 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Perfect Logistics Quality (PLQ) en Fonds Slachtofferhulp zijn een samenwerking aangegaan. Een deel van de opbrengst van PLQ komt ten goede aan goede doelen en charitatieve instellingen, waaronder nu ook Fonds Slachtofferhulp.

Lees verder »

Zomergala zorgt voor recordopbrengst van maar liefst € 262.950,-

11 juni 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Op 8 juni 2018 vond het Fonds Slachtofferhulp Zomergala plaats. De sfeer en de geefbereidheid van de gasten resulteerde in een recordopbrengst van €262.950,-. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in de verbetering van het hulpaanbod aan verkeersslachtoffers en nabestaanden en in het ontwikkelen van een innovatieve aanpak om de samenleving beter te beschermen tegen recidivisten in het verkeer.

Lees verder »

Open in de zorg: start pilot Casemanagement

7 juni 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Fonds Slachtofferhulp heeft het programma ‘Open in de zorg’ ontwikkeld, met als doel: meer openheid, erkenning en goede opvang voor gedupeerde ziekenhuispatiënten. Als onderdeel van het programma ‘Open in de zorg’ zijn wij vandaag, in samenwerking met drie ziekenhuizen, gestart met de pilot Casemanagement.

Lees verder »

‘Met een gift uit het Noodhulpfonds hebben wij al enorm veel slachtoffers kunnen helpen’

Slachtofferwijzer.nl

30 mei 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Een interview met Marijke Post, ambulant begeleider bij Stichting Perspektief. Lees in dit interview meer over ons Noodhulpfonds en hoe wij door de samenwerking met Stichting Perspektief nóg meer mensen kunnen helpen hun eigen veerkracht te hervinden.

Lees verder »

”Pas toen ik mijn boek schreef begon mijn verwerkingsproces”

30 mei 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Een openhartig interview met Fleur van der Bij, wiens zusje om het leven kwam bij een tragisch verkeersongeval. Fleur heeft haar verdriet nooit kunnen verwerken, tot zij haar boek ‘De Nijl in mij’ schreef.

Lees verder »

Perspectief herstelbemiddeling: contact met de ander helpt

plaats-verkeersongeluk

29 mei 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Een verkeersongeval kan enorm ingrijpende gevolgen hebben. Als slachtoffer of nabestaande kan je achterblijven met allerlei vragen, waar in bepaalde gevallen alleen de veroorzaker antwoord op kan geven. Contact tussen de beide partijen kan dan ondersteuning bieden bij de verwerking en het herstel.

Lees verder »

‘Radiostilte’ – de theatertour van Wendy Hoogendijk

23 mei 2018 | Nieuws

Bron: Fonds Slachtofferhulp

In het najaar van 2017 is de autobiografische theatersolo ‘Radiostilte’ van Wendy Hoogendijk in première gegaan. Wendy’s inspiratie voor ‘Radiostilte’ is uit het leven gegrepen en ze hoopt hiermee mensen te kunnen helpen hun eigen veerkracht te hervinden.

Lees verder »