Actueel

Fonds Slachtofferhulp op TV bij RTL

11 december 2019 | Nieuws

Fonds Slachtofferhulp is deze maand te gast in het tv-programma Call2Action van RTL. In dit nieuwe programma staan goede doelen… Lees verder »

Word donateur en steun slachtoffers van seksueel geweld

10 december 2019 | Nieuws

Word donateur en steun ook slachtoffers van (online) seksueel geweld. Met uw bijdrage kan de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld in Nederland worden verbeterd.

Lees verder »

De juiste hulp na seksueel geweld

10 december 2019 | Nieuws

Ben je slachtoffer van seksueel geweld, of wil je een slachtoffer van seksueel geweld helpen? Vind hier de juiste hulp.

Lees verder »

Rina’s missie: seksueel misbruik uit de taboesfeer

10 december 2019 | Nieuws

“Het is ons geheim. Je mag dit niet aan mamma vertellen, anders moet je weg. Of naar de gevangenis.” Dit kreeg Rina van Aalst (53) te horen, toen ze als jong meisje werd misbruikt door haar vader. “

Lees verder »

Niets is wat het lijkt

Red het Centrum Seksueel Geweld -Ineke Sybesma

6 december 2019 | Ineke Sybesma | Blog

Als je buiten je schuld om een traumatische gebeurtenis meemaakt, verdien je erkenning, steun én hulp. Dat klinkt allemaal best vanzelfsprekend. Toch ligt dat in de praktijk net even anders.

Lees verder »

Fonds Slachtofferhulp en het NSCR gaan samenwerken

5 december 2019 | Nieuws

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en Fonds Slachtofferhulp zetten samen een vijfjarig onderzoeksprogramma op, gericht op slachtofferschap. Deze… Lees verder »

Fonds Slachtofferhulp in een nieuw jasje

5 december 2019 | Nieuws

Fonds Slachtofferhulp bestaat dertig jaar. Tijd om te kijken naar de manier waarop het Fonds zich nu – en in de toekomst – presenteert. Eerste actiepunt: een nieuwe manier van communiceren. Dat doen we inhoudelijk in tekst en in beeld: we krijgen een nieuwe visuele identiteit. Wat betekent dit?

Lees verder »

Red het Centrum Seksueel Geweld

Red het Centrum Seksueel Geweld -Ineke Sybesma

27 november 2019 | Ineke Sybesma | Blog

Deze week startte het ministerie van Justitie en Veiligheid de campagne ‘Wat kan mij helpen’. Het ministerie wil mensen die seksueel geweld hebben meegemaakt motiveren hulp te zoeken. De instanties die moeten helpen kampen echter met geldproblemen.

Lees verder »

Overheidscampagne helpt mensen sneller hulp te zoeken

25 november 2019 | Nieuws

Wie seksueel geweld meemaakt, durft daar vaak niet over te praten. Op de website watkanmijhelpen.nl kunnen mensen bekijken wat anderen hebben meegemaakt, waarom zij professionele hulp hebben gezocht en wat dat hen heeft opgeleverd.

Lees verder »

Meer aandacht nodig voor seksueel geweld tegen kinderen

Slachtoffermonitor 2017 2018

21 november 2019 | Nieuws

De overheid besteedt onvoldoende aandacht aan het thema seksueel geweld tegen kinderen. Dat constateert de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en… Lees verder »

CSG kampt met tekort op de begroting: Tweede Kamer vraagt 2 miljoen extra

20 november 2019 | Nieuws

Steeds meer slachtoffers weten de weg naar het Centrum Seksueel Geweld te vinden. Het is echter de vraag of iedereen wel geholpen kan worden. Het CSG kampt namelijk met een tekort van 1,9 miljoen euro. Daardoor is hun voortbestaan in gevaar. Gisteren is in de Tweede Kamer een voorstel ingediend voor extra geld.

Lees verder »

Libelle besteedt aandacht aan victim blaming

Victim Blaming, slachtoffers hebben er vaak mee te maken. De Libelle schrijft erover

18 november 2019 | Nieuws

“Door die opmerkingen bleef ik in het schuldgevoel hangen en kon ik niet verder.” Het is een quote in het artikel Eigen schuld, dikke bult? van de Libelle van deze week. Het weekblad besteedt in een uitgebreid artikel aandacht aan Victim Blaming, waarbij slachtoffers, de schuld krijgen van wat hen is overkomen.

Lees verder »

17 november: Landelijke Herdenking Verkeersslachtoffers

17 november 2019: Landelijke Herdenking Verkeersslachtoffers

13 november 2019 | Nieuws

Elk jaar, op de derde zondag in november, worden wereldwijd verkeersslachtoffers herdacht. Een dag om stil te staan bij de vele mensen die jaarlijks omkomen in het verkeer.  Dit jaar is het thema Zwijgen is zilver, spreken is goud.

Lees verder »

De kracht van restorative justice: van bankrover tot rolmodel

Restorative justice, het verhaal van Toine Bakermans.

8 november 2019 | Nieuws

Vroeger dacht hij niet zo na over de slachtoffers. Het waren tenslotte geen bekenden. Inmiddels is Toine volledig gerehabiliteerd en helpt hij criminele jongeren hun plek te vinden in de maatschappij. Het verhaal van Toine Bakermans: van bankrover tot rolmodel.

Lees verder »

Grotere kans op meer problemen voor slachtoffers partnergeweld

Partnergeweld onderzoek naar gevolgen

7 november 2019 | Nieuws

Slachtoffers die fysiek zijn mishandeld door hun eigen partner, hebben grote kans dat ze te maken krijgen met meervoudige problemen. Dit blijkt uit nieuwe onderzoeksresultaten uit het meerjarige VICTIMS-onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksinstituut CentERdata en het Fonds Slachtofferhulp.

Lees verder »