WTFFF!? genomineerd!

Ons platform voor en door jongeren over (online) seksueel misbruik ‘WTFFF!?’ is genomineerd voor een aantal mooie prijzen!

Gepubliceerd op

Op WTFFF!? worden de verhalen van vijf jonge slachtoffers van (online) seksueel misbruik uitgebeeld aan de hand van een geanimeerd artwork en verteld door de jongeren zelf. Op een organische manier kan je, terwijl zij vertellen over de grootste drempels om over hun ervaring te praten of hulp te zoeken, informatie lezen. Met WTFFF!? creëren we bewustwording over (online) seksueel misbruik en verlagen we de drempel tot de gespecialiseerde hulpverlening.

Digitale innovatie met een maatschappelijk doel

In de categorie ‘Digital for good’ – technische innovatie die tot doel heeft het welzijn van mensen te verbeteren – zijn we genomineerd voor een Dutch Interactive Award (DIA). De DIA’s zijn dé prijzen voor het beste digitale interactieve werk van Nederland. WTFFF!? is volledig in samenwerking met de doelgroep ontstaan, zodat we tijdens de ontwikkeling, maar ook na lancering blijven leren van onze doelgroep.

Genomineerd als website met de beste gebruikerservaring van de wereld

En het stopt niet bij de Nationale prijzen, want we zijn ook genomineerd voor een Webby Award! Binnen de categorie ‘Best user experience’ zijn we genomineerd voor het beste online werk van de wereld! We scharen ons tussen grote merken als Netflix en Google, wat op zich al een mooie prestatie is. We hopen de award dan ook binnen te slepen en zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Zoveel mogelijk jongeren bereiken

Met WTFFF!? creëren we onder andere bewustwording over (online) seksueel misbruik, doorbreken we het taboe en laten we zien dat er goede hulp beschikbaar is. De Webby’s kennen twee awards: een Webby en een Peoples Choice Award. Voor de Peoples Choice Award kan nog t/m 21 april gestemd worden. Help je mee?