Direct hulp

  • 112

    Direct contact met de hulpdiensten
  • 113

    Hulp als je denkt aan zelfmoord
  • 0800 - 0188

    Hulp na seksueel misbruik

Of kies hieronder een onderwerp om direct hulp te vinden op onze speciale website Slachtofferwijzer.nl.

Hulp voor iemand anders?

Heeft iemand in jouw naaste omgeving iets ernstigs meegemaakt? Kom in actie, want steun maakt sterker. Wat je relatie tot het slachtoffer ook is, er is altijd iets wat je kunt doen. Naasten spelen een cruciale rol voor het slachtoffer. Niet alleen op emotioneel vlak, maar zeker ook praktisch. Lees op de pagina Voor Naasten tips hoe je een slachtoffer kunt helpen.

CSG Centrum Seksueel Geweld

We werken nauw samen met het Centrum Seksueel Geweld. Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) is er voor iedereen die te maken heeft gehad met seksueel geweld. Je kunt veilig en anoniem contact zoeken met het CSG. Als je wilt, zorgen zij ervoor dat er artsen, verpleegkundigen, psychologen, politie of andere hulpverleners worden ingeschakeld. Ze staan 24/7 voor jou klaar om jou de hulp te bieden die je nodig hebt.

Slachtofferhulp Nederland

We werken nauw samen met Slachtofferhulp Nederland. Slachtofferhulp Nederland is de organisatie die vanuit de overheid helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Je kunt bij Slachtofferhulp terecht voor emotionele steun, ondersteuning in het strafproces. Ook helpen ze je om schade vergoed te krijgen.

Seksueel geweld

Ben je slachtoffer van seksueel geweld? Heb je te maken gehad met een aanranding of verkrachting? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Centrum Seksueel Geweld via: 0800 0188. Op SlachtofferWijzer vind je hulp die bij jou past en vind je meer informatie over seksueel misbruik. Je staat er niet alleen voor.

Geweld

Ben je slachtoffer van een geweldsdelict of word je bedreigd? SlachtofferWijzer is er om je te helpen en biedt je snel de weg naar de hulp die bij jou past. Hier vind je organisaties die je kunnen helpen op emotioneel, praktisch, juridisch of financieel vlak. Ook vind je hier veilige opvangplekken. Je staat er niet alleen voor.

Vermissing

Iedere dag verdwijnen er mensen uit hun dagelijkse omgeving. Op SlachtofferWijzer lees je wanneer er sprake is van een vermissing, wat je kunt doen wanneer iemand vermist is, hoe de politie kan helpen, wat te doen bij ontvoering van kinderen en wat te doen bij vermissing in het buitenland.

Ongeval

Ben je slachtoffer van een ongeval? Zoals een verkeersongeval, medisch incident of woningbrand? Zowel de materiële als de emotionele schade kan groot zijn. Op SlachtofferWijzer vind je organisaties die je kunnen helpen op emotioneel, praktisch, juridisch of financieel vlak.

Diefstal

Ben jij slachtoffer van diefstal? Zoals een woninginbraak, overval of oplichting? De gevolgen van wat je is overkomen kunnen groot zijn. Niet alleen kan het financiële problemen opleveren, maar ook op emotioneel vlak kan de impact groot zijn. SlachtofferWijzer biedt je snel de weg naar de hulp die bij jou past.