CarProf en Fonds Slachtofferhulp gaan verder voor TrafVic Kids

Begin 2020 sloegen Fonds Slachtofferhulp en CarProf, een formule met garagebedrijven door heel Nederland, de handen ineen. Laatstgenoemde riep een jaarlijkse APK-actie in het leven, ter ondersteuning van het project TrafVic Kids van Fonds Slachtofferhulp. Op 26 januari tekenden de partners opnieuw een contract met elkaar om TrafVic Kids verder te ondersteunen.

Gepubliceerd op

Met vakkundig onderhoud en het bewegen van de maatschappelijke agenda zet CarProf zich proactief in voor verkeersveiligheid. Daarnaast steunt CarProf sinds 2020 TrafVic Kids van Fonds Slachtofferhulp. Een wereldwijd uniek project op basis van wetenschappelijk onderzoek voor rouwbehandeling aan kinderen die een dierbare hebben verloren in het verkeer. Bij elke uitgevoerde APK doneren alle CarProf autobedrijven in Nederland € 0,50. Zo heeft CarProf in de afgelopen drie jaar al € 101.370,- kunnen doneren. Ivar Camps van CarProf: “Deze succesvolle APK-actie zetten we vanaf deze maand ook voort met onze nieuwe partner Veilig Verkeer Nederland.

Rouwbehandeling voor kinderen na een verkeersongeval

Rob van den Nieuwendijk van Fonds Slachtofferhulp is blij met de donaties van CarProf. “Er is dringende behoefte aan een gespecialiseerde (rouw)behandeling voor kinderen na een verkeersongeval. Juist omdat kinderen op een andere manier een trauma verwerken en omgaan met het plotseling verlies van een dierbare. Dankzij ons onderzoeksproject TrafVic Kids krijgen we waardevolle inzichten en kunnen we jonge nabestaanden eerder én beter helpen.”

Een veilige auto(mobilist)

CarProf wil ook bijdragen aan een verkeersveilige samenleving door het belang van goed onderhoud te benadrukken. Ivar Camps: “Een auto met voldoende bandenprofiel kan bij een noodstop door een kortere remweg een verkeersongeval voorkomen. Ook goed werkende remmen en ruitwissers zijn essentieel. Zowel de staat van een auto, als het gedrag van de automobilist is bepalend voor de veiligheid in verkeerssituaties.” Samen met Veilig Verkeer Nederland wil CarProf daar een verschil in maken.