CarProf haalt € 36.422,50 op voor TrafVic-Kids met jaarlijkse APK-actie

Begin 2020 sloegen Fonds Slachtofferhulp en CarProf, een formule met garagebedrijven door heel Nederland, de handen ineen. Laatstgenoemde riep een jaarlijkse APK-actie in het leven, ter ondersteuning van het project TrafVic-Kids van Fonds Slachtofferhulp.

Gepubliceerd op

Voor elke uitgevoerde APK-keuring gaat 50 eurocent naar dit hulpprogramma, speciaal gericht op kinderen die te maken hebben gehad met een verkeerstrauma. Dit jaar mocht Fonds Slachtofferhulp een cheque in ontvangst nemen ter waarde van maar liefst € 36.422,50.
“Dit bedrag is door onze leden in heel 2021 opgehaald met onze APK-actie. Al ruim twee jaar wordt er door alle CarProf aangesloten garagebedrijven geld opgehaald voor het project TrafVic-Kids. Hiermee benadrukken we onze kernwaarden veiligheid en kwaliteit. En het belang van veiligheid in het verkeer”, aldus Retail Marketing Manager Ivar Camps.
Met de jaarlijkse donaties levert CarProf een wezenlijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van specialistische hulp voor kinderen die zelf slachtoffer worden, of een dierbare zijn verloren door een verkeersongeval.

Patrick van Ahee van Fonds Slachtofferhulp is blij met de donaties van CarProf. “Er is dringende behoefte aan een gespecialiseerde (rouw)behandeling voor kinderen na een verkeersongeval. Juist omdat kinderen op een andere manier een trauma verwerken en omgaan met het plotseling verlies van een dierbare. Dankzij ons onderzoeksproject TrafVic-Kids krijgen we waardevolle inzichten en kunnen we jonge slachtoffers eerder én beter helpen.”

Sinds het begin van de actie in 2020, is in totaal een bedrag opgehaald van € 65.012,00 voor TrafVic-Kids.