Geen cadeaus dit jaar voor Tamara’s kinderen, maar wel een veilig thuis

Bijna kerstvakantie! Kaarsjes aan, lekkers op tafel, een mooi boek of een spelletje. Het zijn vaak de simpele dingen die een sfeer van geborgenheid en veiligheid oproepen. En dat is alles wat Tamara wenst deze kerst. Na een lange en moeilijke periode als gevolg van huiselijk geweld wonen Tamara en haar dochters nu veilig in een nieuwe omgeving.

Gepubliceerd op

Vluchten naar veiligheid

Weggaan is één van de moeilijkste dingen die Tamara ooit heeft gedaan. Maar het moment dat haar ex-man ook agressief werd naar de kinderen, was het moment dat ze de knoop durfde door te hakken. Hoe ze het allemaal moest regelen? Ze had geen idee. Haar ex-man zorgde altijd voor het inkomen en beheerde hun financiën. Ze nam alleen het hoognodige voor zichzelf en haar dochters mee, paspoorten, een toilettas en de kleding aan hun lijf, en vluchtte naar veiligheid. Hiermee geeft ze deze kerst het mooiste cadeau aan haar kinderen: een veilig thuis.

Opnieuw starten

Voor vrouwen als Tamara is de keuze voor veiligheid niet altijd de makkelijkste. Waar moet je heen? Wat kun je meenemen, wat laat je achter? En hoe start je in hemelsnaam weer opnieuw? Geld voor nieuwe spullen of cadeautjes is er niet. Bestaande voorzieningen laten nog op zich wachten.

Vanuit het noodhulpfonds helpt Fonds Slachtofferhulp vrouwen als Tamara met de kosten voor verhuizing of inrichting of winterkleding voor de kinderen. Of een bijdrage in leefkosten, om die eerste moeilijke periode goed te kunnen overbruggen.

Een veilig thuis voor mijn kinderen

Je veilig voelen. Voor veel slachtoffers in nood is dat in de gezellige decembermaand niet vanzelfsprekend. Doneer nu en geef een veilig thuis aan jonge slachtoffers in Nederland.

Tamara’s verhaal is niet uniek. Elk jaar komen duizenden slachtoffers in nood, door wat hen overkomen is. Ze hebben dringend onze hulp nodig. Om een keer de huur te betalen, cadeautjes voor de kinderen te regelen of om eten te kopen. Hiermee krijgen mensen zoals Tamara nét dat steuntje in de rug om het leven weer op te pakken. Help slachtoffers in nood. Juist nu. Zodat ook zij kunnen genieten van de decembermaand.