Met dikke sokken en dekens proberen Glenn en Sheila er het beste van te maken

Noodhulp in Nederland. Is dat echt nodig? Helaas wel. Zo blijkt ook uit het verhaal van Glenn en Sheila. Dat Sheila slachtoffer is geworden van een verkeersincident, kwam nog eens bovenop de zorgen om de stijgende leef- en energiekosten.


Vaker dan ze zouden willen, moeten Glenn en Sheila ‘nee’ verkopen aan hun kinderen. Wanneer ze willen douchen, of in de ochtend even de verwarming aanzetten. Het gaat allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Een jaar geleden heeft Sheila een ernstig verkeersongeluk gehad. De specialistische hulp die ze lange tijd nodig had, heeft een groot deel van het gezinsbudget opgeslokt. Bovendien kan Sheila niet meer zo veel werken zoals ze deed vóór die klap van het ongeluk. Met de stijgende energieprijzen, lukt het nauwelijks meer om rond te komen. De thermostaat naar beneden draaien lijkt de enige oplossing. Met een stapel dekens, dikke sokken en een glimlach probeert het gezin er het beste van te maken. Maar ze willen er niet aan denken hoe het straks moet, als het écht winter wordt.

Noodhulp in Nederland

Het verhaal van Glenn en Sheila is niet uniek. Elk jaar komen duizenden slachtoffers in nood, door wat hen overkomen is. Ze hebben dringend onze hulp nodig. Voor een bijdrage in de energie, om eten te kopen, of een cadeautje voor de kinderen in de feestmaand. Hiermee krijgen mensen zoals Glenn en Sheila nét dat steuntje in de rug om het leven weer op te pakken.

  • * De naam en foto van Glenn en zijn gezin zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wat hen overkomen is, is helaas wel de realiteit.

Wat geef jij in december?

Dankzij jouw gift helpen we gezinnen die elke dag met honger naar bed gaan, geen speelgoed krijgen tijdens de feestdagen en thuis vergaan van de kou.