Jennifer slaat een maandje de huur over

Bijna kerst. Hoe fijn zou het zijn als Jennifer een kerstboom kan kopen en haar huis kan versieren? Misschien zelfs een cadeautje kan kopen voor haar dochtertjes? Dan zouden ze weer even zorgeloos plezier hebben, zoals vroeger, toen haar vriend nog leefde.


Gepubliceerd op

Het is nog maar 7 maanden geleden dat het ongeluk gebeurde, maar het voelt als jaren. Het voorjaar begon net toen de vriend van Jennifer besloot een ritje op zijn motor te maken. In één moment van onoplettendheid verloor hij zijn leven en Jennifer haar toekomstplannen. Ze moet dóór voor haar dochtertjes, maar makkelijk is het niet.

Door het plotselinge verlies heeft Jennifer last van rouwklachten: ze kan zich slecht concentreren, heeft moeite om haar bed uit te komen en kan zich er moeilijk toe zetten om andere mensen te zien. Werken lukt hierdoor vaak niet. Specialistische rouwbehandelingen helpen haar, maar die worden niet meer vergoed door haar verzekering. De rekeningen stapelen zich op en het verdriet wordt maar niet minder. Om toch te zorgen voor een fijne kerst, neemt Jennifer een moeilijk besluit. Ze slaat een maand de huur over, zodat ze een kerstboom kan kopen. En cadeautjes.

Keiharde realiteit

Veel slachtoffers en nabestaanden komen in nood, wanneer het ze niet meer lukt om te werken, of wanneer ze zelf broodnodige zorg moeten betalen. De zorgen hierom komen nog eens bovenop hun verdriet, pijn of trauma.

All I want for Christmas: de huur betalen

Slachtoffers in nood, zoals Jennifer, hebben vaak niks meer. Hun leven staat op z’n kop. Ook in deze feestmaand moeten zij de eindjes aan elkaar knopen. Doneer nu en help hen op weg, zodat ook zij het decembergevoel kunnen ervaren.