Een koude winter voor Jolanda en haar kinderen

Noodhulp in Nederland. Is dat echt nodig? Helaas wel. Zo blijkt ook uit het verhaal van Jolanda. Dat ze slachtoffer werd van een verkeersongeval kwam nog eens bovenop de zorgen om de stijgende leef- en energiekosten.


Jolanda* en haar kinderen hadden het niet breed, maar wel goed. Als freelancer in de zorg verdiende ze net genoeg voor het kleine gezin, om ook elk jaar op vakantie te gaan. Totdat een whatsappende bestuurder van een busje de zijkant van haar auto ramt. Als snel is ze ontslagen uit het ziekenhuis, maar het zware verzorgende werk dat ze altijd deed, kan ze niet meer doen. Jolanda gaat niet bij de pakken neerzitten en schoolt zich om tot administratief medewerker. Maar het duurt nog wel even voordat ze aan de slag kan en haar reserves drogen op. Nóg meer bezuinigen op haar leefkosten kan bijna niet meer. En nu dreigt haar gas afgesloten te worden. Vlak voordat de winter begint.

Noodhulp in Nederland

Het verhaal van Jolanda is niet uniek. Elk jaar komen duizenden slachtoffers in nood, door wat hen overkomen is. Ze hebben dringend onze hulp nodig. Voor een bijdrage in de energie, om eten te kopen, of een cadeautje voor de kinderen in de feestmaand. Hiermee krijgen mensen zoals Jolanda nét dat steuntje in de rug om het leven weer op te pakken.

*De naam en foto van Jolanda zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wat haar overkomen is, is helaas wel de realiteit. Voor haar en vele andere slachtoffers.