In memoriam: Louis van Dijk (78)

Op 12 april 2020 overleed de virtuoze pianist Louis van Dijk. Samen met prof mr Pieter van Vollenhoven, vormde Louis jarenlang “De gevleugelde Vrienden” die in heel Nederland concerten gaven ten bate van het Fonds Slachtofferhulp.

Gepubliceerd op

In memoriam: Louis van Dijk (78)

Gisteren overleed de virtuoze pianist Louis van Dijk op 78-jarige leeftijd. Samen met prof mr Pieter van Vollenhoven, vormde Louis jarenlang “De gevleugelde Vrienden”, die van 1989 tot en met 2001 in heel Nederland concerten gaven ten bate van het Fonds Slachtofferhulp. Tot diens dood, maakte ook de jazzpianist Pim Jacobs daar deel van uit.

Louis van Dijk

foto: Aleid van Dijk

De Gevleugelde Vrienden

De Gevleugelde Vrienden speelden zo’n 20 maal per jaar in theaters, kerken en op allerlei andere ongewone plekken, en met heel veel verschillende artiesten en bands, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel. De gevleugelde Vrienden produceerden diverse concertreeksen: zoals de Gershwin Years, The History of the Musical, Tin Pan Alley en als laatste de The Circle of Life. In totaal werd daarmee meer dan 2.5 miljoen Euro opgehaald, en kwam er daardoor ook veel naamsbekendheid voor het toen nog onbekende werk van het Fonds Slachtofferhulp.  Van de concertopnames werden duizenden CD’s verkocht. Ook van die opbrengst ging een deel naar het Fonds.

Lief en leed

Het Fonds zal De gevleugelde Vrienden altijd dankbaar blijven voor de fantastische start die het door hen kon maken. In de vele jaren van tournees door het land, werd lief en leed gedeeld. Louis was een levensgenieter pur sang, die genoot van alles om hem heen. Hij was humoristisch en hier en daar ondeugend. Daarmee relativeerde hij ook de ernstige dingen van het leven, die zeker niet aan hem voorbij gingen. Zijn vrolijkheid, z’n ogenschijnlijke zorgeloosheid, en natuurlijk zijn muziek waren aanstekelijk.

De eindeloze Circle of Life kwam voor Louis dit weekeinde tot rust. We wensen zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte in de tijd die komen gaat.

Louis van Dijk