Donateursinformatie

Dankzij jouw betrokkenheid als donateur kunnen wij ons sterk maken voor slachtoffers. Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over ons werk en de manier waarop je ons steunt. Op deze pagina hebben we relevante donateursinformatie voor je verzameld.


Contact

Voor donateursinformatie of vragen over jouw bijdrage kun je van maandag tot en met vrijdag contact opnemen met onze donateursservice. Dit kan tussen 8:30 en 12:30 via de telefoon 070 392 52 00 en de hele dag per mail: donateurs@fondsslachtofferhulp.nl

Rekeningnummer

Het rekeningnummer van Fonds Slachtofferhulp is IBAN: NL60INGB0000006700 tav Stichting Fonds Slachtofferhulp.
Let op: een donatie via bankoverschrijving is anoniem. Wil je liever niet anoniem doneren, doe dan een donatie via de knop hieronder of vermeld je e-mailadres of telefoonnummer in de omschrijving.

Wervingsacties

Wij kunnen ons werk doen dankzij jouw steun. We ontmoeten onze donateurs op verschillende manieren: door deur-aan-deurwerving, straatwerving, per post en door het telefonisch benaderen van (potentiële) donateurs. Het is geweldig om te zien dat ieder jaar meer donateurs aanhaken.

Post op maat

Wil je minder, geen of alleen specifieke post van ons ontvangen? Dat kan. Wij informeren onze donateurs open en zo volledig mogelijk. Maar we begrijpen dat het heel persoonlijk is hoe vaak je iets van wilt ontvangen. En over welk onderwerp. Daarom proberen we zo veel mogelijk informatie op maat te sturen.

Reacties en klachten

Heb je een reactie of klacht? Laat het ons weten, we staan altijd open voor verbetering. Meer informatie over onze klachtenprocedure vind je hieronder.

Veelgestelde vragen

Donateurszaken en straatwervingsactiviteiten

  • Werft Fonds Slachtofferhulp tijdens de coronacrisis?

    Op zeer beperkte schaal, zijn wij weer gestart met onze deur-aan-deur-wervingsactiviteiten op straat, in overleg met de branchevereniging Goede Doelen Nederland vanuit maatschappelijk belang.
    Naast de 1,5 meter afstand maatregel, nemen wij alle mogelijke, overige extra (voorzorgs)maatregelen om de veiligheid van jou en onze medewerkers te borgen. Hiervoor is een aangescherpt coronaprotocol opgesteld door het bureau met wie wij samenwerken.
    Voel je je niet prettig bij het gesprek? Dit respecteren we uiteraard. Als eerste vragen onze medewerkers daarom altijd of je het oké vind het gesprek aan te gaan. Zo niet? Alle begrip, dan vertrekken wij weer direct.
    Onze medewerkers zijn herkenbaar aan hun eigen identiteitspas met naam en ons logo. Zij dragen kleding van het Fonds Slachtofferhulp. Daarbij dragen zij een mondmasker, wat voldoet aan de gestelde veiligheidseisen.

  • Krijg ik belastingvoordeel als ik geld geef aan Fonds Slachtofferhulp?

    Ja. Doordat Fonds Slachtofferhulp een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is, kan je belastingvrij schenken aan Fonds Slachtofferhulp.

  • Ik wil (als donateur) wijzigingen in mijn persoonlijke of adresgegevens doorgeven, kan dit?

    Je kunt als donateur wijzigingen in je persoonlijke gegevens of adresgegevens doorgeven, door middel van ons wijzigingsformulier.

  • Ik ben donateur en wil mijn bijdrage of automatische incasso stopzetten, hoe werkt dat?

    Je kunt je bijdrage altijd aanpassen of beëindigen, zowel qua bedrag als qua frequentie. Om je donateurschap van Fonds Slachtofferhulp te wijzigen, of op te zeggen kun je dit tussen 08:30 en 12:30 uur telefonisch doorgeven via onze donateurs service: 070 392 52 00. Zo kunnen wij het direct doorvoeren. Je ontvangt van ons altijd een bevestiging.

  • Werven jullie deur-aan-deur?

    Ja. Via deur-aan-deurwerving kunnen wij mensen informeren over onze werkzaamheden en enthousiast maken voor onze projecten. Meer achtergrondinformatie vind je op onze pagina’s over deur-aan-deurwerving.

  • Werven jullie op straat?

    Ja. Via straatwerving kunnen wij mensen informeren over onze werkzaamheden en bewust maken en enthousiasmeren voor onze projecten. Meer achtergrondinformatie vind je op onze pagina over straatwerving.

  • Wat is het verschil met Slachtofferhulp Nederland?

    Slachtofferhulp Nederland is een hulpverlenende organisatie. Zij bieden basishulpverlening aan slachtoffers op praktisch, emotioneel, financieel en juridisch gebied. Slachtofferhulp Nederland is een zelfstandige organisatie, maar heeft nauwe banden met het Ministerie van Veiligheid en Justitie; zij betalen de personele- en organisatiekosten.

    Fonds Slachtofferhulp werft fondsen om de (rechts)positie van slachtoffers in Nederland te verbeteren en uit te breiden. Per jaar financieren we zo’n 400 projecten, waaronder die van Slachtofferhulp Nederland. Het doel is dat het nieuwe hulpaanbod op den duur wordt ingebed in de structurele hulp die door de overheid gegeven wordt.

    Slachtofferhulp Nederland en Fonds Slachtofferhulp werken nauw samen om de positie van slachtoffers te verbeteren.