Niedeke wil niets liever dan herstellen

Een keertje puzzelen om de eindjes aan elkaar te knopen is niet erg. Maar Niedeke komt bijna nooit meer rond. Sinds de overval is ze niet meer de oude. Werken lukt niet en haar herstel is nog lang niet in zicht. Ze hoopt dat specialistische behandelingen haar kunnen helpen. Maar die zijn duur.

Gepubliceerd op

‘Trauma’, stelde de psycholoog vast, een paar weken nadat drie gemaskerde jongens rond sluitingstijd de winkel waar Niedeke werkt binnenliepen. Ze waren gewapend en dreigden met messen. Een van hen duwde de punt van het mes in haar rug en eisten geld uit de kassa. Het duurde maar even, de buit was gering, maar het trauma bij Niedeke is groot.  

Zorg uit eigen zak 

Ze krijgt een aantal traumabehandelingen bij een psycholoog, maar als snel stopt de vergoeding van haar zorgverzekering. Te snel. Niedeke is nog niet in staat om te werken. Als ze alleen al denkt aan haar vaste plek achter de balie, voelt ze weer de punt van het mes in haar rug. Ze kan niet anders dan de specialistische traumabehandelingen voortzetten, als ze weer enigszins de oude wil worden. Maar dat betekent dat ze die uit eigen zak moet betalen. Voor Niedeke is dit niet te doen.  

Keiharde realiteit 

Stel je toch voor dat je de hulp die je zo hard nodig hebt, niet kunt betalen? Voor veel slachtoffers zoals Niedeke is dat de keiharde realiteit. Terwijl alles wat altijd vanzelfsprekend was om je heen afbrokkelt, krijg je een extra financiële zorg erbij.  

Help nu slachtoffers in nood. Met een bijdrage in de zorgkosten komen ze die eerste moeilijke periode door. En kunnen ze zich richten op wat het allerbelangrijkste is: hun herstel.  

All I want for Christmas: mijn zorgrekeningen kunnen betalen

Wensen gaan niet altijd over grote cadeaus. Slachtoffers in nood moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen. Doneer nu en help hen om ook te genieten van de decembermaand.