Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Gepubliceerd op

Op zaterdag 21 september vindt de jaarlijkse Dag Herdenken Geweldslachtoffers (DHG) plaats. Dit jaar in de Sint Vituskerk in Hilversum. Tijdens deze dag staan nabestaanden, politici, hulpverleners en belangstellenden, stil bij alle slachtoffers die door een geweldsmisdrijf om het leven kwamen.

De DHG wordt jaarlijks georganiseerd door de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG), waarin drie lotgenotenorganisaties zich hebben verenigd. Tijdens de dag is er ruimte om samen te herdenken, om troost te vinden bij muziek en om steun en erkenning te vinden. Daarnaast is het een dag voor zichtbaarheid voor de slachtoffers. Nabestaanden, vrienden, genodigden en vrijwilligers dragen zeven linten door de stad met een totale lengte van 400 meter. Hierop staan de namen van hun overleden dierbaren. Elk jaar komen er weer namen bij, het lint wordt alsmaar langer en langer.

Dag Herdenking Geweldslachtoffers

Fonds Slachtofferhulp onderstreept het belang van erkenning en herkenning voor slachtoffers en nabestaanden van onder andere misdrijven. Met financiële steun en advies maken we al vele jaren belangenbehartiging en lotgenotencontact mogelijk. De Dag Herdenken Geweldslachtoffers is hier een belangrijk onderdeel van.

 

Vindt u het ook belangrijk dat de hulp aan (onder andere) nabestaanden van moordslachtoffers verbetert? Steun ons dan. Fijn dat u mee wilt helpen!