Postcode Loterij en haar deelnemers: bedankt!

We ontvingen het fantastische nieuws dat de Postcode Loterij de samenwerking met Fonds Slachtofferhulp per 1 januari verlengt voor een periode van vijf jaar. Dankzij de steun van de Postcode Loterij en haar deelnemers helpen we met elkaar slachtoffers hun kracht weer terug te vinden. Zodat ze hun leven weer kunnen oppakken.

Sinds 2019 ontvangt Fonds Slachtofferhulp jaarlijks een bijdrage van € 1.350.000 voor onze hulp aan slachtoffers van verkeersongevallen, misdrijven en rampen. Onlangs is de samenwerking geëvalueerd, en heeft de loterij besloten de samenwerking voort te zetten. Marieke Rodenhuis, Hoofd Goede Doelen Postcode Loterij: “Wij zijn heel trots dat de Postcode Loterij dankzij haar deelnemers Fonds Slachtofferhulp de komende vijf jaar weer steunt. Slachtofferschap kan iedereen gebeuren, elke dag. Het is mooi dat een organisatie als Fonds Slachtofferhulp opkomt voor de rechten van slachtoffers en zorgt voor de beste hulpverlening.”

Over de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

 

Speel mee met de Postcode Loterij

Speel mee met de Postcode Loterij, waar Fonds Slachtofferhulp een jaarlijkse een bijdrage van ontvangt.