Al € 80.817 voor onderzoeksproject TrafVic Kids dankzij acties van CarProf

Al sinds 2020 zet garageformule CarProf zich – samen met klanten en partners – in voor jonge verkeersslachtoffers. Met een jaarlijkse APK-actie halen zij geld op wat volledig ten goede komt aan onderzoek naar kinderen die een dierbare verliezen bij een verkeersongeval.

Gepubliceerd op

Jaarlijks verliezen honderden kinderen in Nederland een dierbare als gevolg van een verkeersongeval. Uit het weinige onderzoek hiernaar blijkt dat deze kinderen een verhoogde kans lopen op gedragsproblemen, verslechterde schoolprestaties en psychische klachten op volwassen leeftijd. Fonds Slachtofferhulp riep TrafVic Kids in het leven om meer inzicht te krijgen in wat de emotionele gevolgen zijn voor kinderen en jongeren die zoiets meemaken. En hoe zij op een gepaste manier geholpen kunnen worden. Dit grootschalige onderzoeksproject wordt uitgevoerd door Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht.

Het ontwikkelen van een nieuwe behandelmethode, specifiek voor kinderen, vergt veel tijd en geld. Al sinds 2020 wordt het project daarom gesteund door autobedrijf CarProf. En op 11 juli 2022 mocht Fonds Slachtofferhulp nog een cheque van € 19.574 in ontvangst nemen, speciaal bedoeld voor het onderzoek. Dat is met dank aan zowel CarProf als haar klanten, want van elke APK-keuring gaat sinds het begin van de actie € 0,50 naar het TrafVic Kids-project. Met resultaat: in totaal is door partners en klanten al € 80.817 opgehaald.

Ineke Sybesma, Directeur Fonds Slachtofferhulp: “Kinderen die een dierbare verliezen na een ernstig verkeersongeval hebben een verhoogde kans op psychische klachten. Met TrafVic Kids doen we onderzoek naar de impact en het rouwproces, zodat we deze groep eerder én beter kunnen helpen. Het is geweldig dat we hierbij de steun krijgen van CarProf. Hiermee laat de garageformule zijn enorme maatschappelijk betrokkenheid zien en wordt het verschil gemaakt voor deze kwetsbare groep.”

De actie past bij de filosofie van CarProf die inzet op betere verkeersveiligheid. Ivar Camps, Retail Marketing Manager CarProf: “Een auto met voldoende bandenprofiel kan door een kortere remweg bij een noodstop een verkeersongeval voorkomen. Ook goed werkende remmen en ruitenwissers zijn essentieel. Met deze APK-actie willen we de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid op de weg benadrukken.

Doe mee aan het TrafVic Kids-onderzoek

Het TrafVic Kids-onderzoek is alleen mogelijk dankzij onze deelnemers. Is jouw kind − of ben jij − een dierbare verloren als gevolg van een verkeersongeval? Help ons om specialistische hulp te ontwikkelen en doe mee aan het onderzoek. Meer informatie over het onderzoek vind je hieronder.