Tijmen hoopt op een zorgeloze kerst

Het heeft even geduurd voordat Tijmen zich thuis voelde. Toch is het hier veel fijner dan in zijn oude huis. Daar hadden papa en mama veel ruzie. Nu woont hij alleen met mama. Het is veel rustiger en hij wordt in de nacht niet meer wakker van het geschreeuw. Bedplassen doet hij ook niet meer. Alleen mist hij zijn speelgoed. Ze hebben het meeste achtergelaten.


Gepubliceerd op

Koffer met logeerspulletjes 

Eerst begreep Tijmen niet zo goed wat er aan de hand was. Hij hoefde niet naar school en ging met zijn moeder mee naar oma. Ze hadden een koffertje bij zich met wat logeerspulletjes en zijn lievelingsknuffel, de rest van zijn speelgoed moesten ze achterlaten. ‘Misschien halen we het later nog op’, zei zijn moeder. Maar daar was het niet meer van gekomen. Na een nachtje bij oma gingen ze naar een groot huis waar meer moeders met kinderen tijdelijk woonden. Dat vond Tijmen best leuk, maar hij was blij toen ze weer een eigen huis kregen.  

Inmiddels is het bijna kerstmis en Tijmen en zijn moeder voelen zich steeds meer thuis op hun nieuwe veilige plek. Alleen ziet Tijmen wel dat zijn moeder zorgen heeft. Ze zegt het niet, maar hij ziet het heus wel. Ze maakt zich zorgen of ze alles wel kan betalen. Hij zal dan ook niet vragen om een kerstcadeautje. Maar hij hoopt er natuurlijk wel een beetje op.  

All I want for Christmas: een cadeautje onder de kerstboom

Als slachtoffer staat je leven op z’n kop. Als je dan ook nog in een noodsituatie terecht komt en je hebt bijvoorbeeld dringend geld of hulp nodig, dan kan het Noodhulpfonds van Fonds Slachtofferhulp helpen. Oók om een cadeautje voor onder de boom te kopen.