Pers

Ben je journalist en heb je een persverzoek? Wil je meer weten over het Fonds Slachtofferhulp of ben je op zoek naar relevante informatie of cijfers? Lees hier hoe en met wie je contact kunt opnemen.


Contact

Voor meer informatie of (pers)verzoeken kunnen journalisten contact opnemen met

Nicky Bredemeijer – van Putten (woordvoerder en teamleider communicatie)
bredemeijer@fondsslachtofferhulp.nl
+31653861313

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

 • Wat doen jullie precies?

  Fonds Slachtofferhulp zet zich als onafhankelijke, maatschappelijke organisatie al meer dan 30 jaar in voor slachtoffers in Nederland. In tegenstelling tot Slachtofferhulp Nederland (dit is een andere organisatie) bieden wij geen rechtstreekse hulp aan slachtoffers. Onze activiteiten bestaan o.a. uit

  – het ondersteunen van onderzoek
  – het ondersteunen van lotgenotenorganisaties
  – het geven van voorlichting, bijvoorbeeld via onze website Slachtofferwijzer.nl
  – belangenbehartiging
  – het ondersteunen van projecten
  – een Noodfonds waar hulpverleners namens hun cliĆ«nten een beroep op kunnen doen

 • Ik ben student en wil graag iemand van jullie interviewen

  Kijk eens op onze pagina onderwijs voor de mogelijkheden.

 • Ik ben op zoek naar hulp?

  Fonds Slachtofferhulp biedt geen rechtstreeks hulp. Wij ondersteunen projecten, lotgenotenorganisaties, onderzoeken, doen aan voorlichting en belangenbehartiging.
  Wij verwijzen u graag door naar Slachtofferhulp Nederland. Ondanks de overeenkomst in de naam is dit een andere organisatie.

 • Wat is het verschil tussen Fonds Slachtofferhulp en Slachtofferhulp Nederland?

  Slachtofferhulp Nederland biedt rechtstreeks hulp aan getroffenen. Zij zijn een zogenaamde uitvoeringsorganisatie van de overheid – zij worden gefinancierd met publiek geld.

  Fonds Slachtofferhulp is een onafhankelijk, maatschappelijk privaat goed doel dat al ruim 30 jaar bestaat. Wij bieden geen rechtstreekse hulp, maar ondersteunt onder meer projecten, onderzoek, lotgenotenorganisaties en doet aan voorlichting. Ook hebben we een Noodfonds waar hulpverleners namens hun cliƫnten gebruik van kunnen maken.

Boilerplate

Over Fonds Slachtofferhulp

Elke dag worden duizenden Nederlanders slachtoffer van een misdrijf, ongeval of ramp. Het zet hun leven op zijn kop. Fonds Slachtofferhulp komt op voor hun rechten, investeert in gespecialiseerde hulp en versterkt de stem van het slachtoffer. Op die manier moet elk mens de mogelijkheid krijgen om na een ingrijpende gebeurtenis de draad weer op te pakken. Voor meer informatie zie www.fondsslachtofferhulp.nl.

Logo’s

Hieronder kunt u onze logo’s downloaden.

Persberichten

Onze persberichten vindt u in onze kennisbank in de categorie ‘persberichten’.