WTFFF!? valt in de prijzen!

WTFFF!?: het interactieve platform dat Fonds Slachtofferhulp dit jaar – samen met jongeren – creëerde en lanceerde, heeft vier mooie awards gewonnen. In dit artikel vertellen we je meer over WTFFF!? en over het commentaar van de jury.

Fonds Slachtofferhulp is trots op alle jongeren die zo dapper zijn om aan WTFFF!? mee te werken en dankbaar dat ook de Dutch Design Awards, de Europese Lovie Awards en de ADCN het maatschappelijk belang van WTFFF!? erkennen.’WTFFF!? creëert een veilige omgeving voor slachtoffers van online seksueel misbruik,’’ aldus de vakjury van de Digital Design Awards.

Wat is WTFFF!?

Op wtfff.nl staan de ervaringsverhalen centraal van vijf jongeren die online seksueel misbruik hebben meegemaakt en hier sterk uit zijn gekomen. De verhalen worden uitgebeeld aan de hand van een geanimeerd artwork en verteld door de jongeren zelf. Dit biedt (h)erkenning en steun waardoor gevoelens van schaamte, schuld en angst – de grootste drempels tot de hulpverlening – kunnen afnemen. Het interactieve platform geeft uitleg over de gevolgen van online seksueel misbruik, verwijst naar gespecialiseerde hulp en biedt de mogelijkheid om zelf (anoniem) een ervaring te delen.

Hoe WTFFF!?, samen met jongeren, is ontwikkeld

“Het winnen van deze prestigieuze prijzen is een geweldige erkenning. Niet alleen voor het team van Q42, Morrow en Fonds Slachtofferhulp, maar vooral ook voor alle moedige jongeren die meewerken aan WTFFF!?, die hun eigen ervaringsverhaal over online seksueel misbruik delen en die WTFFF!? samen met ons verder brengen om nog meer bewustwording te creëren, (h)erkenning te bieden en goede hulp onder de aandacht te brengen.” – Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp.

‘’Razend knap hoe Fonds Slachtofferhulp en Morrow met WTFFF!? jongeren weten te raken en een beladen en moeilijk thema bespreekbaar maken. Als opdrachtgever blijft Fonds Slachtofferhulp vrijwel onzichtbaar op de achtergrond; WTFFF!? is een plek voor én door jongeren. De directe, authentieke betrokkenheid van jongeren is een krachtig signaal over de veilige omgeving die hier is gecreëerd. Dat dit tot (h)erkenning leidt, blijkt uit de enorme bezoekersaantallen en lange verblijfsduur op het platform. Het resultaat is een context en beeldtaal die precies doel treffen.’’ – Vakjury Dutch Design Awards.

Goede hulp en (h)erkenning voor slachtoffers van online seksueel misbruik

We hopen dat deze onderscheidingen jonge slachtoffers extra erkenning geven en bijdragen aan de missie van WTFFF!?: het verlagen van de drempel om over online seksueel misbruik te praten, met iemand uit de eigen omgeving of (anoniem) met een hulpverlener.

In het verlagen van de drempel om erover te praten en het dichten van de kloof tussen slachtoffers en de gespecialiseerde hulpverlening, valt nog een wereld te winnen. Hier blijft Fonds Slachtofferhulp zich met WTFFF!?, en met de waardevolle steun van donateurs en sponsoren, sterk voor maken!