Het Fonds Slachtofferhulp bedrijfsfonds

Ben je als ondernemer slachtoffer geworden van een calamiteit of misdrijf? Dan kan het Bedrijfsfonds van Fonds Slachtofferhulp uitkomst bieden. Het Bedrijfsfonds is een initiatief dat zelfstandig ondernemers ondersteuning, voorlichting en noodhulp biedt bij calamiteiten binnen de onderneming. Doel: verantwoord risicomanagement en concrete zakelijke hulp bieden bij noodsituaties.

Wat is het Bedrijfsfonds?

Het  Bedrijfsfonds is zakelijke hulp van Fonds Slachtofferhulp voor bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van een calamiteit of een misdrijf zoals brand, een overval of incidenten waarbij werknemers worden getroffen. Het  Bedrijfsfonds helpt in de vorm van kennis, netwerk, diensten en financiële noodhulp.
Ook voor situaties waarbij jouw medewerkers slachtoffer zijn geworden van een ernstig incident met directe impact op de werkomgeving biedt het Bedrijfsfonds ondersteuning aan ondernemers en werkgevers.

Voor wie is het Bedrijfsfonds?

Het  Bedrijfsfonds verbindt zzp’ers, ondernemers, werkgevers, hr- en personeelsmanagers in Nederland die naar aanleiding van een ernstig incident of calamiteit hulp nodig hebben om zowel persoonlijk als zakelijk verder te kunnen.

Wat biedt het Bedrijfsfonds?

Als deelnemer aan het  Bedrijfsfonds kun je gebruik maken van:

 1. Ons team zakelijk advies dat dagelijks vragen van ondernemers en werkgevers beantwoordt, je in contact brengt met de juiste hulplijnen en bemiddelt bij de inzet van  professionals en specialisten.
 2. Ondersteuning bij onder andere juridische kosten, de inzet van casemanagement en persoonlijke en zakelijke coaching.
 3. Vanuit een  noodfonds kunnen we, indien nodig, financieel of in natura bijspringen.
 4. Het sociale netwerk en kennisplatform Connect waar zakelijke deelnemers zich voor en met elkaar kunnen organiseren in groepen, hulpprojecten en concrete samenwerkingsverbanden;

Deelname aan het  Bedrijfsfonds is kosteloos. Een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs.

Meld je aan voor het Bedrijfsfonds

 • Zo word je deelnemer van het Bedrijfsfonds:

  1. Vul het aanmeldformulier in.

  2. Binnen 1 werkdag ontvang je bericht.

  3. Registreer je op Connect.

  4. Via ons centrale loket Connect kun je gebruik maken van alle informatie en functionaliteiten die het FSH Bedrijfsfonds te bieden heeft, groepen volgen op onderwerp en vertrouwelijk met onze medewerkers communiceren.

  Je gegevens worden versleuteld verstuurd en beveiligd opgeslagen.

Wat doen wij met jouw vrijwillige bijdrage?

 • Uitvoeren van onderzoek naar de mate en aard van behoefte aan zakelijke dienstverlening rondom slachtofferhulp. Heb je de enquete al ingevuld?
 • Ontwikkeling van voorlichtingsproducten, (online) seminars, whitepapers en het bieden van dienstverlening waaronder de Risicowijzer via ons veilige Connect platform.
 • Verzorgen van voorlichting, training en opleiding voor werkgevers, HR-managers en P&O-medewerkers op maat en online.
 • Beschikbaar stellen van een professionele pool van onafhankelijke casemanagers, business-coaches en specialisten en bemiddeling bij de inzet van deze professionals.
 • Beheer van een financieel noodfonds waar ondernemers terecht kunnen voor (financiële) noodhulp. Denk hierbij aan een voorschot juridische kosten of de kosten voor de inzet van een specialist of business coach.

Connect sociaal kennisnetwerk

Connect is het meest actuele en complete kennis- en netwerkplatform (App) voor professionals, werkgevers en ondernemers met zakelijke informatie over risico’s, calamiteiten en slachtofferschap en slachtofferhulp. Connect is ons centrale loket en biedt directe toegang tot onze dienstverlening, professionals en hulplijnen.

Connect met Professionals

Verschillende beleidsmedewerkers en het team zakelijke coördinatie zijn dagelijks online op onze beveiligde Connect omgeving. Je kunt met hen tijdens kantooruren contact opnemen of met hen chatten voor vragen, informatie of bijvoorbeeld het starten van een werk- of chatgroep.

Medewerkers

Op Connect kun je dagelijks direct vragen stellen aan onderstaande medewerkers. Doorgaans ontvang je binnen één werkdag antwoord. Op Connect zijn ook onze wetenschappelijk onderzoekers, slachtoffer- en  zedenadvocaten, casemanagers  en  zakelijke partners actief.

Carlo Contino
Carlo Contino
Wetenschappelijk onderzoek, kennisontwikkeling
Frank Jansen, senior communicatieadviseur bij Fonds Slachtofferhulp
Frank Jansen
Opleidingen, trainingen, pers, media
Marijke Poelgeest, juridisch beleidsmedewerker bij Fonds Slachtofferhulp
Marijke Poelgeest
Juridische zaken