Volvo Car Nederland

Vanaf het allereerste begin is Volvo Cars een merk voor mensen die geven om de wereld én degenen om hen heen. Volvo’s missie: het leven gemakkelijker, beter en veiliger maken voor iedereen. Daarom steunt Volvo Car Nederland ons project TrafVic Kids.

Veiligheid voor iedereen is Volvo’s topprioriteit – voor bestuurders, passagiers, andere automobilisten en natuurlijk voetgangers. Volvo was altijd al toonaangevend en innovatief op het gebied van veiligheid, en kindveiligheid vormt daarop geen uitzondering.

Missies sluiten aan

Op het gebied van verkeersveiligheid zijn er veel raakvlakken tussen Volvo Cars en Fonds Slachtofferhulp. Onze missies sluiten perfect bij elkaar aan. Door het aangaan van een samenwerking levert Volvo Car Nederland een bijdrage aan project Trafvic Kids. We ondersteunen jonge slachtoffers en het verbeteren hun welzijn en herstel. We ontwikkelen passende psychologische hulp voor kinderen, die een bekende zijn verloren door een verkeersongeval. Zij hebben nog een heel leven voor zich. Dit doen we samen met wetenschappers van de universiteiten van Groningen en Utrecht. “Als deze kinderen geholpen kunnen worden om hun veerkracht te hervinden past dat goed bij onze missie om, met behulp van de veilige en intelligente technologie in onze auto’s, degenen te kunnen beschermen die ons het meest dierbaar zijn.” vertelt Roger van Polanen van Volvo Car Nederland.

Samen voor veiligheid

Rob van den Nieuwendijk van Fonds Slachtofferhulp is heel erg blij met deze ondersteuning. “Het is heel belangrijk om onderzoek te doen naar de juiste hulpverlening voor kinderen nadat zij een dierbare hebben verloren na een verkeersongeval. Daarom doen we hier onderzoek naar. Steun van partners zoals Volvo Car Nederland is dan ook heel belangrijk voor ons. Samen gaan we voor veiligheid en zo kunnen we een belangrijk verschil maken.”