Zorg Diensten Groep

Dienstverlener binnen de uitvaartbranche ZDG steunt onze website rouwbehandeling.nl. Deze website hebben we in het leven geroepen om mensen te helpen met hun rouwproces en hier de juiste behandeling voor te vinden.


Een dierbare verliezen is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die je kan meemaken als mens. Hoe je hier mee omgaat verschilt per persoon, iedere situatie en ieder persoon is immers anders. Je kan het niet goed of fout doen. Wel is het goed om alert te blijven of er geen rouwproblemen ontstaan. Mensen die vastlopen in hun rouwproces, kunnen baat hebben bij hulp, bijvoorbeeld lotgenotencontact of specialistische hulp.

Het verschil maken

ZDG is de partner voor bedrijven en personen in de uitvaartzorg. Zij verzorgen iedere overledene met respect, begeleiden nabestaande deskundig en leveren een bijdrage aan het (opnieuw) oppakken van het leven. Joas Kemerink van ZDG licht toe: “De dood is één van de zwaarste thema’s van het leven, we kunnen daarin samen met onze medewerkers en partners het verschil maken. Dat doen we nu ook door deze samenwerking met het Fonds Slachtofferhulp. Zo helpen wij nabestaanden beter bij het rouwen en het (opnieuw) oppakken van het leven.”

Samen nabestaanden helpen

Ineke Sybesma, directeur van Fonds Slachtofferhulp: “We zijn blij dat ZDG de website rouwbehandeling.nl wil sponsoren, samen delen wij namelijk een belangrijke missie. Dankzij deze samenwerking kunnen wij verder investeren in het ontwikkelen van rouwbehandelingen, waardoor we nabestaanden beter kunnen helpen.”