Univé steunt rouwbehandeling voor kinderen

Verzekeringsmaatschappij Univé steunt het project TrafVic Kids voor rouwbehandeling voor kinderen. De organisatie toont graag haar maatschappelijke betrokkenheid door deze behandeling voor kinderen die een dierbare in het verkeer zijn verloren, te sponsoren.

Gepubliceerd op

Meint Wichers, afdelingsmanager personenschade: “Onze letselschadespecialisten komen direct in aanraking met de schrijnende verhalen die ontstaan na een dodelijk verkeersongeval. Voor ons is het dan ook een hele mooie match om juist deze rouwbehandeling voor kinderen te ondersteunen.”

Jaarlijks verliezen honderden kinderen een dierbare als gevolg van een verkeersongeval. Er is een dringende behoefte aan gespecialiseerde rouwbehandeling voor kinderen. Juist omdat kinderen op een andere manier omgaan met het plotselinge verlies van een dierbare. Bovendien worden ze vaak niet begrepen door hun leeftijdsgenootjes, hebben ze problemen met leren en ook hun sociale ontwikkeling stagneert. Hierdoor kunnen ze, ook op de lange termijn, last krijgen van ernstige psychische klachten. In het onderzoek wordt ook de invloed van de rouw van ouders/verzorgers op het rouwproces van kinderen  onderzocht.

De juiste hulpverlening

Fonds Slachtofferhulp directeur Ineke Sybesma: “Er is nog te weinig bekend over de problemen die kinderen kunnen ervaren die een dierbare hebben verloren door een verkeersongeval. Terwijl dit heel belangrijk is om de juiste hulpverlening voor ze te kunnen ontwikkelen. Daarom doen we hier wetenschappelijk onderzoek naar. Steun van partners zoals Univé zijn hier in heel belangrijk voor ons. Zo kunnen we met elkaar een belangrijk verschil maken voor deze groep kinderen.”