Nieuws

‘Als het jou overkomt’ behoort tot meest impactvolle campagnes

29 maart 2019

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: centrum seksueel geweld | seksueel geweld

Dat de impact van onze campagne ‘Als het jou overkomt’ ver rijkt, blijkt ook weer uit een recent artikel op Adformatie.nl. Als voorloper op The Best Social Awards 2019 worden de meest creatieve en succesvolle social media campagnes van de afgelopen jaren nog eens opgesomd. En uiteraard hebben wij met ‘Als het jou overkomt’ een mooie plek in de top tien van meest impactvolle campagnes veroverd.

Waarom is ‘Als het jou overkomt’ opgenomen in de lijst van meest impactvolle campagnes?

Met de campagne ‘Als het jou overkomt’ hebben we enorm veel bekendheid rondom het thema seksueel geweld en de gevolgen hiervan kunnen creëren. Ook hebben we het telefoonnummer van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) (0800-0188) landelijk onder de aandacht kunnen brengen.

Dit resulteerde in een verdubbeling van het aantal meldingen bij het CSG. Wat natuurlijk een fantastisch resultaat is, omdat dit betekent dat 50% meer slachtoffers deskundige hulp van het CSG hebben kunnen krijgen. Hiermee is ons doel bereikt. Dat we met de campagne verschillende mooie nominaties in de wacht hebben gesleept, is natuurlijk een fijne bijkomstigheid.

Bekijk de video hieronder. Delen kan nog altijd!


“Als het jou overkomt” is een vertaling van “Til It Happens To You” van Stefani Germanotta (Lady Gaga) en Diane Warren. De video is gemaakt in samenwerking met Boomerang Agency en Human Factor B.V.

Wil je meer informatie over de campagne? Kijk dan hier:  www.fondsslachtofferhulp.nl/alshetjouoverkomt/

Geef een reactie