Noodhulp voor slachtoffers

Ben je slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of ramp dan staat je leven op z’n kop. De gevolgen kunnen groot zijn. Misschien heb je hulp nodig om de draad van het leven weer op te pakken. Het kan gebeuren dat je door je slachtofferschap in een noodsituatie terecht komt. Je hebt bijvoorbeeld dringend geld nodig of specialistische hulp. Ons Noodhulpfonds kan je misschien uitkomst bieden.



Hoe kan ik noodhulp aanvragen?

Het is belangrijk om te weten dat particulieren geen aanvraag kunnen doen bij het Noodhulpfonds. Alleen hulpverleners kunnen een aanvraag doen voor hun cliënt. Is jouw hulpverlener of belangenbehartiger niet op de hoogte van het bestaan van onze noodhulp? Wijs hem of haar dan op de mogelijkheden.

Daarnaast is het van belang dat je door slachtofferschap in financiële problemen bent gekomen of je verkeert in een noodsituatie en je wordt niet, onvoldoende of niet op tijd geholpen door bestaande voorzieningen. Voor een aanvraag namens nabestaanden van een geweldsslachtoffer in het buitenland geldt dat het misdrijf moet hebben plaatsgevonden in een land buiten de Europese Unie.

Drie vormen van noodhulp

Drie vormen van noodhulp
Fonds Slachtofferhulp biedt drie vormen van noodhulp:

– Een financiële bijdrage
– Een bijdrage in natura
– Een bijdrage in de vorm van een dienst

Vaak geven we een combinatie van deze vormen. Zo wordt er voor een slachtoffer van een ongeval bijvoorbeeld een nieuwe fiets aangevraagd en wordt er ook een bedrag voor nieuwe kleding aangeboden.

Financiële bijdrage

Met een snelle en eenmalige financiële bijdrage helpen we slachtoffers met het betalen van primaire levensbehoeften. Denk aan zaken als wonen, eten en kleding. Voor reguliere noodhulp kan tot maximaal 1.000 euro per cliënt worden aangevraagd. Voor noodhulp aan nabestaanden van geweldsslachtoffers in het buitenland geldt een maximum bedrag van 10.000 euro.

Het verhaal van Lisa

De alleenstaande moeder van de achtjarige Lisa is vermoord. Nu woont ze bij haar opa en oma. Haar opa en oma hebben niet genoeg geld om een eigen kamer voor haar in te richten. Daarom slaapt Lisa noodgedwongen bij haar opa en oma op de kamer. Dankzij een gift van het Noodhulpfonds kan Lisa nu toch een eigen kamer krijgen. Zo krijgt Lisa haar eigen plekje om te slapen en te spelen.

In natura

Wij bieden ook noodhulp in natura. Hierbij moet je denken aan producten als een fiets, een bril of entreekaarten voor een gezellig dagje weg bij één van onze sponsors. Dankzij onze sponsoren is er veel mogelijk!

Het verhaal van Tamara

Na een lange en moeilijke periode als gevolg van huiselijk geweld wonen Tamara en haar drie kinderen nu veilig in een nieuwe omgeving. Hier maken ze samen een nieuwe start. Geld om leuke dingen te doen hebben ze echter niet. Wij helpen dit gezin samen met onze partner Dolfinarium Harderwijk. Ze krijgen gratis entreekaarten voor het park. De kinderen hebben de dag van hun leven.

Diensten

Fonds Slachtofferhulp biedt ook hulp in de vorm van een dienst door een expert. We hebben een groot netwerk met experts op allerlei gebieden.

Het verhaal van Sanne

Maandenlang werd Sanne door haar loverboy vastgehouden in zijn appartement. Hij zag haar als zijn bezit en liet haar tegen betaling misbruiken en verkrachten. Ook liet hij zijn initialen in haar nek tatoeëren. Gelukkig wist Sanne te ontkomen en kon ze aangifte doen. Die tatoeage die haar ieder dag herinnerde aan deze verschrikkelijke periode kon gelukkig worden verwijderd. We zochten voor haar een behandelaar en betaalde de behandelingen die nodig waren om de tatoeage te verwijderen.

Vraag direct noodhulp aan

Ben jij hulpverlener en wil je noodhulp aanvragen voor jouw cliënt? Via onderstaande knop lees je de voorwaarden en kan je een aanvraag indienen.

Meer weten over noodhulp?

Of heb je vragen over de vormen van noodhulp?
Aarzel dan niet en neem contact op.
Bel ons op 070 363 59 36 of mail naar noodhulp@fondsslachtofferhulp.nl.