Programma Verkeer

De Nederlandse wegen veilig?

Jaarlijks overlijden meer dan 600 personen op de weg. 430.000 personen raken betrokken bij een verkeersongeluk. Hiervan belanden zo’n 130.000 mensen op de spoedeisende hulp.Resultaten

Het programma verkeer richt zich op de verkeersveiligheid in Nederland. Sinds 1 januari 2020 kan de rechter sneller oordelen dat iemand roekeloos rijdt. Het aantal wegpiraten gaat hierdoor verminderen waardoor de wegen veiliger worden. Daarnaast focust Fonds Slachtofferhulp zich op het ontwikkelen van gespecialiseerde zorg voor slachtoffers van een verkeersongeval en nabestaanden van slachtoffers.

TrafVic

Voor verkeersslachtoffers en nabestaanden is er geen hulp op maat. Zij krijgen alleen basishulp aangeboden. Voldoet deze hulp wel? En is het niet beter om speciale hulp te ontwikkelen? Het project TrafVic onderzoekt hoe slachtoffers en nabestaanden van een ernstig verkeersongeval het best geholpen kunnen worden.

TrafVic voor Kids

Met het project TrafVic-Kids willen we specialistische hulp bieden voor kinderen na een ernstig verkeersongeval. TrafVic-Kids zal wereldwijd het eerste hulpprogramma speciaal gericht op deze doelgroep zijn. We ontwikkelen het programma in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht. Met deze partners ontwikkelden we ook het project TrafVic.

Steun het programma Verkeer

  • Help verkeersslachtoffers voorkomen en de behandeling voor slachtoffers en nabestaanden te verbeteren. Dit kan al met een eenmalige bijdrage.

  • Help verkeersslachtoffers voorkomen en de behandeling voor slachtoffers en nabestaanden te verbeteren. Met een structurele bijdrage financieren we meerdere projecten voor een lange tijd.