Programma Seksueel Geweld

Heb je een idee hoeveel mensen slachtoffer worden van seksueel geweld? In Nederland zijn dat 1 op de 8 vrouwen en 1 op de 25 mannen. In ruim 80% van de gevallen is de dader een bekende van het slachtoffer. Iemand die je vertrouwt, tekent je voor het leven.Resultaten

Seksueel geweld is een van de programma’s waar Fonds Slachtofferhulp veel aandacht voor heeft. Hoe groot is het probleem in onze samenleving? Welke hulp hebben slachtoffers nodig? Hoe kunnen de rechten van slachtoffers in de wet beter geregeld zijn? En welke vormen zijn er? Dit alles met het doel: een slachtoffer voelt zich veilig om zijn verhaal te delen, voelt zich gesteund door zijn omgeving en doet hierdoor eerder aangifte bij de politie.

Herstel na online seksueel geweld

Stel je eens voor: je bent verliefd en je flirt vraagt je een naaktfoto van jezelf te sturen. Een week later zijn jouw foto’s gedeeld met de hele school. Ze staan op internet en je krijgt ze niet verwijderd. Je staat letterlijk te kijk. Online seksueel geweld heeft een grote impact op het leven van jongeren. Het aantal jonge slachtoffers groeit. Zij hebben onze hulp nodig.

Centrum Seksueel Geweld

Professionele hulp zoeken. Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je seksueel geweld meemaakt. Je schaamt je, durft er niet over te praten en stopt het weg. Toch is het advies zo snel mogelijk te bellen met het Centrum Seksueel Geweld. Het Centrum Seksueel Geweld heeft 16 locaties in heel Nederland. Er is altijd een locatie in de buurt. Hier lees je hoe Fonds Slachtofferhulp zich inzet voor het Centrum Seksueel Geweld.

Projecten

Nieuws

Online seksueel geweld is een groeiend probleem. De precieze omvang laat zich echter moeilijk in cijfers uitdrukken. Want wat wordt er precies verstaan onder online seksueel geweld? Welke gedragingen horen daar bij? Daar is nog geen eenduidig antwoord op te geven.