Programma geweldsmisdrijven en rechtspositie

Jaarlijks worden ruim 200.000 mensen slachtoffer van een vorm van geweld. De impact hiervan op slachtoffers is vaak groot, zowel lichamelijk als emotioneel. Daarom zet Fonds Slachtofferhulp zich al jarenlang in voor deze grote groep. Bekijk hier alle projecten die we op dit gebied steunen.LANGZS

Voor slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven is goede rechtsbijstand onmisbaar. Daarom steunt Fonds Slachtofferhulp de Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Voor Geweld en Zeden Slachtoffers (LANGZS). De advocaten aangesloten bij deze stichting zijn gespecialiseerd in gewelds- en zedenzaken. Ze bieden ondersteuning en helpen slachtoffers op juridisch gebied, zodat deze nooit alleen staan. Daarnaast zet de stichting zich op verschillende manieren in om de (juridische) positie van slachtoffers te verbeteren.

Lotgenotencontact nabestaanden moord

Een moord is een verschrikkelijke gebeurtenis die het leven van nabestaanden compleet op zijn kop zet. Dit kan niemand echt begrijpen, behalve de mensen die het zelf hebben meegemaakt. Daarom is lotgenotencontact zo belangrijk. De stichting Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG) brengt lotgenoten samen en kan daarbij rekenen op onze steun.

Meer projecten