Nieuws

Financial coaching voor slachtoffers misdrijven en ongevallen

29 mei 2015

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: financial coaching | ABN AMRO

Voor 75e keer coach succesvol ingezet

Slachtoffers die na een misdrijf of verkeersongeluk in financiële nood komen, kunnen met behulp van een financial coach hun financiën weer op de rit krijgen. Dit is een resultaat van de samenwerking tussen ABN AMRO en het Fonds Slachtofferhulp.

Medewerkers van de bank zetten zich vrijwillig in als financial coach. Zij zijn speciaal getraind in het begeleiden van slachtoffers en nabestaanden. Deze maand werd het 75e coachingstraject afgerond.

Video Financial Coaching

In de onderstaande video over financial coaching vertellen Xandra Nieuwenhuizen, het Fonds Slachtofferhulp, Slachtofferhulp Nederland en ABN AMRO waarom financial coaching zo belangrijk kan zijn voor slachtoffers en nabestaanden.

Na een misdrijf of verkeersongeval kampt een slachtoffer niet alleen met de emotionele en juridische gevolgen, maar vaak ook met financiële gevolgen. Via het noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp worden slachtoffers in nood financieel ondersteund. Dat is niet altijd genoeg. Daarom wordt ook praktische hulp geboden in de vorm van financial coaching. Bijvoorbeeld wanneer iemand het overzicht is verloren in de financiële gezinssituatie, of als er schulden zijn ontstaan door verlies van inkomen.

Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp: “Wij geloven in de veerkracht van mensen, maar soms is er een zetje in de goede richting nodig. Met het financial coaching traject stellen we slachtoffers in staat zélf weer hun financiën te beheren en op orde te houden. Zo helpen we hen om de draad weer op te pakken en weer zoveel mogelijk te worden wie ze waren voor het slachtofferschap.”

ABN AMRO is partner van het Fonds Slachtofferhulp en draagt al jaren financieel bij aan de activiteiten van de maatschappelijke organisatie. Daar is nu de inzet van het eigen personeel bij gekomen. Ernst Boekhorst, directeur ABN AMRO Foundation: “ABN AMRO geeft mensen een duwtje in de rug met haar maatschappelijke programma Partner van de Toekomst. Het geven van financial coaching past hier goed in. Onze collega’s vinden het echt bijzonder om de cliënten van Fonds Slachtofferhulp te kunnen ondersteunen om hun financiën weer op de rit te krijgen.”

Financial coaching is één van de activiteiten binnen het noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp. De aanvragen voor financial coaching worden ingediend door hulpverleners van Slachtofferhulp Nederland, via lotgenotenorganisaties en via de stichting LANGZS. De financial coaches zijn door heel Nederland actief.

Lees meer over het noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp op de pagina Noodhulp

Geef een reactie