Jaarverslag

Ben je benieuwd hoe wij het verschil maken in de levens van slachtoffers en nabestaanden? In ons jaarverslag lees je hoe de giften van onze donateurs en sponsoren maximaal ten goede komen aan slachtoffers en nabestaanden.


Het kan iedereen overkomen. Je wordt slachtoffer van een ongeluk, misdrijf of ramp. Het zet je leven op zijn kop. Soms hebben mensen hulp nodig om er weer bovenop te komen. Samen maken we het verschil. Wil je weten hoe? In ons jaarverslag delen we graag de resultaten en uitdagingen van ons werk met je.

#1
168.000
mensen vonden de weg naar juiste hulp op SlachtofferWijzer.nl
#2
5 jaar
samenwerken in onderzoek naar tastbare verbeteringen voor slachtoffers
Jaarverslag 2019 - 5 jaar samenwerken in onderzoek naar tastbare verbeteringen voor slachtoffers. Fonds Slachtofferhulp
#3
Sinds
1 januari
met nieuwe wet wegpiraten strenger straffen na verkeersmisdrijven
Jaarverslag 2019 - Nieuwe verkeerswet van Fonds Slachtofferhulp
#4
Meer
begrip
voor privacy van slachtoffers in de media
Jaarverslag 2019 - Meer begrip voor privacy en slachtoffers in de media
#5
nieuw
logo en huisstijl met nieuwe kleuren, een nieuw magazine en website
Jaarverslag 2019 - Fonds Slachtofferhulp in een nieuwe stijl
In 2019 vierden we ons dertigjarig jubileum. Verschil maken in het leven van een slachtoffer was een belangrijke drijfveer bij de oprichting van Fonds Slachtofferhulp. Met de inzichten van nu is dit nog even relevant.
logo en huisstijl met nieuwe kleuren, een nieuw magazine en website
De inkomsten van Fonds Slachtofferhulp in 2019.
De uitgaven van Fonds Slachtofferhulp in 2019

Focusprogramma’s

Met onze activiteiten willen we dat álle slachtoffers de juiste hulp ontvangen. Zodat zij een leven kunnen leiden dat niet in het teken staat van slachtofferschap. Op basis van eigen veerkracht én met de juiste hulp. Op basis van de meest dringende vragen uit de samenleving, ontwikkelen wij hulpprogramma’s die het verschil maken.

Seksueel geweld

Voor veel slachtoffers van seksueel geweld is de drempel om hulp te zoeken en aangifte te doen groot. Met ons programma Seksueel Geweld willen we bereiken dat een slachtoffer zich veilig voelt om zijn verhaal te delen, zich gesteund voelt door zijn omgeving en hierdoor eerder aangifte doet bij de politie.

Verkeersincidenten

Jaarlijks raken meer dan 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. Met ons programma Verkeer onderzoeken we welke specialistische hulp slachtoffers en nabestaanden nodig hebben om hun leven weer op te kunnen pakken. Daarnaast maken we ons sterk voor verkeersveiligheid.

Medische incidenten

Een medisch incident heeft een enorme impact op het leven van het slachtoffer. Gezondheid, werk, inkomen, relatie. Niets is meer zeker. Tot voor kort kregen slachtoffers van medische incidenten onvoldoende erkenning en hulp. Met ons programma Medische Incidenten brengen wij hier verandering in.

Misdrijven & rechtspositie

We zijn actief als belangenbehartiger voor slachtoffers, op tal van onderwerpen. Als kennisorganisatie worden we ook steeds vaker om wetsadvies gevraagd.

Bekijk onze jaarverslagen

Ben je benieuwd naar de resultaten van onze inspanningen over de afgelopen jaren? Bekijk hieronder onze jaarverslagen vanaf 2014.