Jaarverslag

Ben je benieuwd hoe wij het verschil maken in de levens van slachtoffers en nabestaanden? In ons jaarverslag lees je hoe de giften van onze donateurs en sponsoren maximaal ten goede komen aan slachtoffers en nabestaanden.


Het kan iedereen overkomen. Je wordt slachtoffer van een ongeluk, misdrijf of ramp. Het zet je leven op zijn kop. Soms hebben mensen hulp nodig om er weer bovenop te komen. Samen maken we het verschil. Wil je weten hoe? In ons jaarverslag delen we graag de resultaten en uitdagingen van ons werk met je.

#1
418.211
mensen vonden de weg naar juiste hulp op SlachtofferWijzer.nl
#2
Online
rouwbehandeling voor nabestaanden
rouwbehandeling voor nabestaanden
#3
Platform
WTFFF!?
Taboes doorbreken en hulp voor slachtoffers online seksueel misbruik
WTFFF Online seksueel misbruik
#4
930
slachtoffers en nabestaanden kregen directe hulp vanuit het noodhulpfonds
Taboes doorbreken slachtoffers online seksueel misbruik
#5
Onderzoek
naar de positie van slachtoffers
Onderzoek jaarverslag
Fonds Slachtofferhulp bereikt veel, maar dat doen we niet alleen. Dankzij een brede betrokken groep stakeholders konden we ons ook in 2022 elke dag opnieuw inzetten om onze missie waar te maken.
logo en huisstijl met nieuwe kleuren, een nieuw magazine en website
Jaarverslag 2022 inkomsten en bestedingen

Programma’s

Met onze activiteiten willen we dat álle slachtoffers de juiste hulp ontvangen. Zodat zij een leven kunnen leiden dat niet in het teken staat van slachtofferschap. Op basis van eigen veerkracht én met de juiste hulp. Op basis van de meest dringende vragen uit de samenleving, ontwikkelen wij hulpprogramma’s die het verschil maken.

Seksueel geweld

Voor veel slachtoffers van seksueel geweld is de drempel om hulp te zoeken en aangifte te doen groot. Met ons programma Seksueel Geweld willen we bereiken dat een slachtoffer zich veilig voelt om zijn verhaal te delen, zich gesteund voelt door zijn omgeving en hierdoor eerder aangifte doet bij de politie.

Verkeersongevallen

Jaarlijks raken meer dan 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeval. Met ons programma Verkeer onderzoeken we welke specialistische hulp slachtoffers en nabestaanden nodig hebben om hun leven weer op te kunnen pakken. Daarnaast maken we ons sterk voor verkeersveiligheid.

Kindermishandeling

Kindermishandeling komt in Nederland veel voor en laat bij de jonge slachtoffers blijvende sporen achter. Het gaat hier om lichamelijke en emotionele mishandeling of verwaarlozing, seksueel misbruik en combinaties van deze vormen. Wanneer kinderen niet op tijd de juist hulp krijgen, blijven ze vaak hun hele leven rondlopen met problemen.

Misdrijven & rechtspositie

We zijn actief als belangenbehartiger voor slachtoffers, op tal van onderwerpen. Als kennisorganisatie worden we ook steeds vaker om wetsadvies gevraagd.

Bekijk onze jaarverslagen

Ben je benieuwd naar de resultaten van onze inspanningen over de afgelopen jaren? Bekijk hieronder onze jaarverslagen vanaf 2014.