Samen sterker

Jaarlijks worden meer dan 1,5 miljoen Nederlanders slachtoffer van een misdrijf, ongeval of ramp. Niet iedereen ontvangt de hulp die nodig is om het leven weer op te pakken. Dáárom bestaat Fonds Slachtofferhulp. We helpen slachtoffers hun kracht te hervinden. Hoe? We komen op voor hun rechten, ontwikkelen nieuw hulpaanbod en geven praktische hulp.


Over Fonds Slachtofferhulp

Fonds Slachtofferhulp gelooft in de kracht van mensen. We helpen slachtoffers die kracht te hervinden. Met steun van onze donateurs ontwikkelen we gespecialiseerd hulpaanbod. We komen op voor de rechten van slachtoffers en organiseren lotgenotencontact. En vanuit ons Noodhulpfonds helpen we slachtoffers heel concreet om een nieuwe start te maken. Dit doen we al meer dan 30 jaar. Onvermoeibaar en onafhankelijk.

Nieuws en updates

Wanneer kinderen een dierbare verliezen, laten ze vaak niet zien hoe het met ze gaat. Soms lijkt het zelfs of het gewone leven voor hen doorgaat. Ze gaan naar school, spelen, spreken af met vriendjes. Als ouder of verzorger kun je je dan zorgen maken. Gaat het wel goed? Komt mijn kind wel aan rouwen toe? De nieuwe rouwmeter voor kinderen helpt rouwklachten in kaart te brengen.

Meau Hewitt, beter bekend als MEAU, maakt naam met gevoelige persoonlijke Nederlandstalige nummers. Opnieuw weet ze mensen te raken met haar nummer ‘Stukje van mij’ over online shaming. Voor het maken van dit nummer ging ze samen met Fonds Slachtofferhulp in gesprek met jonge slachtoffers die dit hebben meegemaakt. “Het was spannend om dit nummer te maken, het is heel emotioneel beladen.”

Kinderen en jongeren als slachtoffer. We denken er liever niet aan, maar het komt ontzettend veel voor. Denk aan kindermishandeling, (online) seksueel misbruik en huiselijk geweld. Niets heeft zo’n impact op een mensenleven als een traumatische ervaring op jonge leeftijd. Het slaat diepe, vaak blijvende wonden in het jonge brein. Wat maakt kinderen zo kwetsbaar? En wat kunnen we doen om ze te helpen uit die schaduw van slachtofferschap te stappen? We hebben een longread voor je gemaakt over kinderen en jongeren en slachtofferschap.

Jouw donatie

  • Een misdrijf, ongeval of ramp zet het leven of het leven van iemand in jouw omgeving volledig op zijn kop. Wat dan? Slachtofferschap is geen keuze. Het overkomt je. En als het je overkomt, dan moet je verder. Steun slachtoffers. Geef mensen de kracht om weer door te gaan. Lees hier meer over donaties.

  • Een misdrijf, ongeval of ramp zet het leven of het leven van iemand in jouw omgeving volledig op zijn kop. Wat dan? Slachtofferschap is geen keuze. Het overkomt je. En als het je overkomt, dan moet je verder. Steun slachtoffers. Geef mensen de kracht om weer door te gaan. Lees hier meer over donaties.

Help mee

Fonds Slachtofferhulp ontvangt geen subsidie van de overheid, maar is volledig afhankelijk van giften uit de samenleving. Het werk van Fonds Slachtofferhulp steunen? Dat kan. Word donateur, start een actie of doneer eenmalig.

Onze programma's

We helpen slachtoffers hun kracht te hervinden. We weten wat er bij ze leeft: ‘Ben ik de enige die dit overkomt?’ ‘Is er passende hulp voor mij?’ ‘Wat zijn mijn rechten?’ ‘Kan ik juridische stappen nemen?’ We doen onderzoek en ontwikkelen programma’s die het hulpaanbod structureel verbeteren en aanvullen. Meer informatie over onze programma’s lees je hieronder.