Stichting Wij zijn M

Misbruikt, machteloos, mooi en moedig. Wanneer je seksueel misbruik heb meegemaakt is de weg naar herstel ingewikkeld. Daarom pleit Stichting Wij zijn M voor meer ruimte en tolerantie voor de ervaringen van slachtoffers, zodat verhalen gedeeld worden en zij meer (h)erkenning krijgen.


Stichting Wij zijn M 

Wij zijn M is een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik doorbreekt. Wij zijn M is opgericht door Mandy Sleijpen. Mandy is ervaringsdeskundige: van haar achtste tot haar veertiende jaar werd zij seksueel misbruikt door haar opa. Tijdens het misbruik, maar ook nadat het misbruik stopte, voelde Mandy zich schuldig en schaamde zij zich voor wat haar opa haar aandeed. Het misbruik had en heeft nog steeds gevolgen op haar leven. Met haar stichting geeft zij lotgenoten een podium om te vertellen over hun ervaringen.  

Wij zijn M: Misbruikt, Machteloos, Mooi en Moedig 

Samen met Romy van Veldhoven strijdt Mandy voor meer openheid. Romy is net als Mandy in haar kindertijd seksueel misbruikt. De gevolgen van seksueel misbruik worden nog altijd onderschat. De M in de titel van de stichting staat voor Misbruikt, Machteloos, Mooi en Moedig. Wij zijn M laat zien dat het verhaal van Mandy en Romy niet op zichzelf staan. Dat hun verhaal (in een bepaalde vorm) het verhaal van vele (jonge) mensen is. Wij zijn M laat zien dat je niet alleen bent en dat je er krachtig uit kunt komen.

Stichting Wij zijn M & Fonds Slachtofferhulp 

De doelstellingen van Wij zijn M komen overeen met de boodschap en het werk van Fonds Slachtofferhulp, op het gebied van goede hulpverlening voor slachtoffers en het belang van bewustwording over seksueel misbruik. Wij steunen Wij zijn M daarom onder andere in het ontwikkelen van lesmateriaal en in het voeren van campagne. 

 

Kijk voor meer informatie over de theatervoorstelling van Mandy en het aankomende lespakket op de website van Stichting Wij zijn M.