Lotgenoten nabestaanden moord

Een moord is een verschrikkelijke gebeurtenis die het leven van nabestaanden compleet op zijn kop zet. Dit kan niemand echt begrijpen, behalve de mensen die het zelf hebben meegemaakt. Daarom is lotgenoten contact van groot belang.


Lotgenotencontact nabestaanden moord – FNG

Afgelopen vijf jaar werden er in ons land meer dan 650 mensen vermoord: 650 misdaden waarbij nabestaanden alleen achterbleven. Ze verloren een partner, een kind, een vader, een moeder, een goede vriend of vriendin, een broer of een zus.

Een moord is een verschrikkelijke gebeurtenis die het leven van nabestaanden compleet op zijn kop zet. Dit kan niemand echt begrijpen, behalve de mensen die het zelf hebben meegemaakt. Daarom is lotgenotencontact zo belangrijk. De stichting Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG) brengt lotgenoten samen en kan daarbij rekenen op onze steun.

Lotgenotencontact via Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers

De FNG vertegenwoordigt ruim vijfhonderd families die een dierbare hebben verloren door een ernstig geweldsmisdrijf, zoals moord of doodslag. Naast het organiseren van diverse initiatieven om lotgenotencontact te bevorderen zet de stichting zich ook politiek in om de rechtspositie van slachtoffers en nabestaanden te verbeteren. Hiervoor gaat ze regelmatig in gesprek met de ministeries van Veiligheid en Justitie en Buitenlandse Zaken. Ook werkt ze nauw samen met Fonds Slachtofferhulp, het Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp Nederland.

De website van FNG biedt nabestaanden een online platform waar zij hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Zij kunnen hier gedichten of foto’s van overleden dierbaren plaatsen. Daarnaast organiseert de stichting regelmatig bijeenkomsten en herdenkingen zoals:

De FNG komt voort uit drie voormalige lotgenotenorganisaties, die in 2018 zijn samengegaan:

  • Landelijke Organisatie voor Nabestaanden Geweldslachtoffers
  • Vereniging Ouders van een Vermoord Kind
  • Vereniging voor Veiligheid Respect en Solidariteit

Wat doet Fonds Slachtofferhulp voor FNG?

Zoals wij ook de lotgenotenorganisaties steunden waaruit FNG is voortgekomen, steunen wij de stichting FNG. Dankzij onze financiële bijdrage kan de stichting de vele lotgenotenbijeenkomsten blijven organiseren en de belangen van slachtoffers en nabestaanden blijven behartigen.

Meer informatie over FNG

Wil je meer weten over de FNG en alles wat zij doet voor slachtoffers en nabestaanden? Bekijk dan hier de website. Slachtoffers kunnen zich via de website ook aanmelden om lid te worden.