Samen maken we het verschil

Wist je dat elke dag honderden Nederlanders ergens slachtoffer van worden? Het verlies van een dierbare, een ongeluk, misdrijf of ramp. Het zet je leven op de kop. De meeste slachtoffers pakken vroeg of laat de draad van het leven weer op. Soms hebben mensen hulp nodig. Samen maken we die hulp mogelijk.


Over Fonds Slachtofferhulp:

Fonds Slachtofferhulp is een onafhankelijke, maatschappelijke organisatie die opkomt voor slachtoffers in Nederland. Belangrijkste doel is dat álle slachtoffers de juiste hulp ontvangen en dat zij zelf de draad van het leven weer op kunnen pakken. Hoe moeilijk dat soms ook is. Met de juiste hulp kunnen slachtoffers sterker worden. Dat is waar Fonds Slachtofferhulp zich, samen met tal van betrokken mensen en organisaties, met hart en ziel voor inzet.

Nieuws en updates

Stel je eens voor: je bent verliefd en je stuurt je flirt een naaktfoto van jezelf. Een week later zijn jouw foto’s gedeeld met de hele school. Online seksueel geweld heeft een grote impact op het leven van jongeren.

Ben jij tijdelijk in Nederland en maak je een schokkende gebeurtenis mee? Er is goede hulp beschikbaar, maar die is soms moeilijk te vinden. Op SlachtofferWijzer.nl vind je snel de hulp die bij jou past, ook als je geen Nederlands spreekt.

Dominique Meijer (34) is oprichter van de Stichting voor Ons. Vanaf haar eerste tot haar zestiende jaar werd zij seksueel misbruikt in een pleeggezin. Met haar stichting helpt zij lotgenoten en doorbreekt zij het taboe rondom seksueel geweld.

Uw donatie

  • Een misdrijf, ongeval of ramp zet het leven of het leven van iemand in jouw omgeving volledig op zijn kop. Wat dan? Slachtofferschap is geen keuze. Het overkomt je. En als het je overkomt, dan moet je verder. Steun slachtoffers. Geef mensen de kracht om weer door te gaan.

  • Een misdrijf, ongeval of ramp zet het leven of het leven van iemand in jouw omgeving volledig op zijn kop. Wat dan? Slachtofferschap is geen keuze. Het overkomt je. En als het je overkomt, dan moet je verder. Steun slachtoffers. Geef mensen de kracht om weer door te gaan.

Help mee

Fonds Slachtofferhulp ontvangt geen subsidie van de overheid, maar is volledig afhankelijk van giften uit de samenleving. Het werk van Fonds Slachtofferhulp steunen? Dat kan. Word donateur, start een actie of word vriend van het Fonds Slachtofferhulp bedrijfsfonds.

Wat het Fonds doet?

Fonds Slachtofferhulp luistert aandachtig naar vragen uit de samenleving. Wat hebben mensen nodig, op welke manier speelt slachtofferschap een ingrijpende rol in het leven en hoe gaat de maatschappij daarmee om? Het zijn grote vragen. Daarom doet het Fonds onderzoek en ontwikkelt programma’s die het hulpaanbod structureel verbeteren en aanvullen. Meer informatie over de programma’s van Fonds Slachtofferhulp lees je hieronder.