Help mee tegen Corona

Het werk van Fonds Slachtofferhulp is tijdens de coronacrisis niet stilgevallen. In tegendeel: extra inzet was hard nodig! Op deze pagina vertellen we je er meer over. En lees je hoe jij kunt helpen bij corona.

Extra projecten in corona

Na de uitbraak van COVID-19 virus in Nederland bleek al snel dat slachtoffers onze steun extra hard nodig hebben. We zijn dan ook direct in actie gekomen en we hebben ons werk aangepast aan deze nieuwe realiteit. Op deze pagina lees je meer over ons werk en corona initiatieven. Wil jij ook iets betekenen voor deze slachtoffers? Steun ons!

Behoefte aan online rouwtherapie

Al snel na de Corona uitbraak in Nederland hebben wij samen met rouwexperts op onze website SlachtofferWijzer.nl een speciale pagina ingericht over rouw in tijden van corona. Maar dat is niet alles. Omdat wij verwachten dat hier behoefte aan is, willen wij ook een online rouwtherapie ontwikkelen. Ons streven is om de therapie zo snel mogelijk beschikbaar te kunnen stellen aan nabestaanden die vastlopen in hun rouwproces en hulp nodig hebben. De financiering is helaas nog niet rond. Uw steun is meer dan welkom.

Mensen in nood door Corona

Fonds Slachtofferhulp heeft sinds 2009 een noodfonds waar hulpverleners namens hun cliënten een beroep op kunnen doen. Na het uitbreken van de crisis, duurde het niet lang voordat de eerste schrijnende, aan corona gerelateerde, aanvragen bij ons binnenkwamen. Een voorbeeld: Frits, 68 jaar oud, kampt met veel gezondheidsproblemen. Vanwege de corona uitbraak durft hij niet meer naar buiten om zijn boodschappen te doen. Helaas heeft hij geen familie om op terug te vallen. Een kennis van vroeger geeft aan Frits wel te willen helpen. Maar Frits wordt door hem opgelicht en bestolen. Hij doet meteen aangifte en neemt contact op met slachtofferhulp. Wij schenken Frits 150 euro. Hiermee kan hij de komende tijd zijn levensonderhoud betalen totdat aan het einde van de maand zijn uitkering weer wordt gestort.

Schrijnende situaties door uitgestelde zorg

Uitgestelde zorg leidt tot schrijnende situaties. Maar liefst 2600 reacties kregen we binnen op ons onderzoek naar de gevolgen van uitgestelde zorg door de coronacrisis. Waaronder tientallen schrijnende gevallen. We vrezen voor de schadelijke gevolgen van het tot stilstand komen van de reguliere zorg en willen met de resultaten van dit onderzoek meehelpen om snel tot een goede oplossing te komen.

Slachtofferrechten in gevaar

Slachtofferrechten komen verder in de knel door het coronavirus. Niet alleen de zorg kwam tot stilstand. Ook in de rechtspraak ontstond forse vertraging. Naar schatting zijn nu 40.000 strafzaken uitgesteld. Dat zochten we uit aan de hand van een enquête onder slachtoffers, nabestaanden en hun advocaten.

SlachtofferWijzer.nl helpt slachtoffers van online fraude

Slachtofferwijzer helpt honderden slachtoffers van online fraude. Het werd al snel duidelijk dat het coronavirus een kans bleek voor cybercriminelen. Oplichting via WhatsApp, fraude met videogesprekken maar ook sextortion en grooming namen snel toe. Tijd voor actie. Wij richten onze Slachtofferwijzer een speciaal coronagedeelte in waarop we slachtoffers van deze en andere vormen van fraude helpen de juiste hulp te vinden.

Help mee tegen corona!

Jouw steun is hard nodig!
De coronacrisis vraagt om snel handelen. We zijn deze extra projecten daarom direct gestart met geld uit onze reserves. Om ze door te zetten en uit te breiden, hebben we jouw steun hard nodig. Help ons met een donatie. Wij zijn blij met iedere gift, klein of groot. Of je nu een particulier bent, een bedrijf, stichting of vermogensfonds. Wil je eerst meer weten over ons werk? Neem dan vrijblijvend contact met Dusjka Stijfhoorn via 06-13213038, of kijk op onze contactpagina.

Help in de strijd tegen Corona

  • Jouw bijdrage helpt ons deze én andere projecten voort te zetten.

    Geen velden gevonden.
  • Met een structurele bijdrage financieren we meerdere projecten voor een lange tijd.

    Geen velden gevonden.