Fonds op naam oprichten

Een fonds op naam oprichten om slachtoffers te steunen, dat kan. Op deze manier kunt je de naam van jouw familie, van een dierbare, jezelf of jouw bedrijf verbinden aan het werk van Fonds Slachtofferhulp.

Wat is een fonds op eigen naam?

Bij een fonds op naam maak je een deel van jouw privé- of bedrijfsvermogen vrij voor besteding aan een maatschappelijk doel. Het is een geschikt middel als je persoonlijk een verschil wilt maken voor anderen. Het voordeel  is dat je zaken zoals de naam van het fonds en het project of thema waaraan het wordt besteed, volledig zelf kunt bepalen.

Fonds Slachtofferhulp beheert het fonds en besteedt het geld zoals je dat hebt laten vastleggen. Zo weet je precies wat er met jouw geld gebeurt en ook welke mooie resultaten dat heeft opgeleverd. Indien je dat wenst, verzorgen wij daarover ook de communicatie en perswoordvoering.

Voordelen

  • jouw fonds maakt aantoonbaar een groot verschil in de levens van slachtoffers in Nederland
  • je bepaalt zelf de naam van het fonds, bijvoorbeeld uw familienaam, een dierbare of uw bedrijfsnaam
  • je kunt zelf aangeven hoe u de middelen wilt besteden, bijvoorbeeld aan een specifiek thema, project of onderzoek
  • Fonds Slachtofferhulp zorgt voor het beheer, de administratieve afhandeling en uw eigen online fondspagina
  • jouw gift is fiscaal aftrekbaar, wij kunnen u daarbij ondersteunen
  • we doen  jaarlijks verslag van bestedingen en resultaten

Contact

Overweeg je een fonds op naam op te richten, dan gaan wij daarover graag met jou persoonlijk in gesprek. We kunnen jouw wensen samen in kaart brengen en verschillende mogelijkheden bespreken, zodat het precies wordt ingericht zoals jij dat wilt. Wil je meer weten? Neem dan via dit formulier contact op met een van onze medewerkers.

voor Particulieren

  • We reageren zo spoedig mogelijk op jouw vraag.