Fonds op naam oprichten

Een fonds op naam oprichten om slachtoffers te steunen, dat kan. Op deze manier kunt je de naam van jouw familie, van een dierbare, jezelf of jouw bedrijf verbinden aan het werk van Fonds Slachtofferhulp.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan een goed doel met een gerichte opdracht die je zelf kunt bepalen. Je maakt een deel van jouw privé- of bedrijfsvermogen vrij voor besteding aan een maatschappelijk doel en koppelt hier een opdracht aan.

Als je een fonds op naam opricht voor het Fonds Slachtofferhulp, dan beheren wij jouw fonds en besteden jouw gift alleen aan de specifieke doelstelling die je hebt laten vastleggen. Je weet dus precies wat er met jouw geld gebeurt en ook welke resultaten dat oplevert. Wil je dat graag delen met anderen? Dan maken we daar samen een communicatieplan voor.

Waarom voor Fonds Slachtofferhulp?

Een fonds op naam biedt particulieren, stichtingen en bedrijven de kans om op een persoonlijke manier ons werk structureel te steunen. Ben je betrokken bij ons werk en wil je graag meer invloed hebben op de manier waarop we slachtoffers helpen hun kracht te hervinden? Dan is een fonds op naam voor het Fonds Slachtofferhulp wellicht iets voor jou. Zo kun je persoonlijk een verschil maken voor anderen.

Voordelen van een fonds op naam

Een fonds op naam geeft veel vrijheid en biedt tegelijkertijd ook de zekerheid dat jouw geld goed en effectief wordt besteed. We zetten de voordelen graag voor je op een rij:

  • jouw fonds maakt aantoonbaar een groot verschil in de levens van slachtoffers in Nederland.
  • je bepaalt zelf de naam van het fonds, bijvoorbeeld jouw familienaam, een dierbare of jouw bedrijfsnaam. Wil je liever anoniem schenken? Dat kan natuurlijk ook.
  • je kunt zelf aangeven hoe de middelen worden besteed, bijvoorbeeld aan een specifiek thema, project of onderzoek.Geen zorgen om het beheer, administratieve afhandeling en juridische kwesties. Daar zorgt het Fonds Slachtofferhulp voor.
  • Een eigen online fondspagina met daarop alle ins en outs over jouw fonds op naam en een communicatieplan om de resultaten naar buiten te brengen, indien gewenst.
  • jouw gift is fiscaal aftrekbaar.
  • We doen  jaarlijks verslag van de bestedingen en resultaten.

Een fonds op naam oprichten, hoe werkt dat juridisch?

Je kunt te allen tijde een fonds op naam oprichten voor het Fonds Slachtofferhulp. Je kunt er ook voor kiezen om een erfenis nalaten. Het bedrag in het fonds op naam wordt volledig benut aan de doelstelling die jij voor ogen hebt. De hoogte van de schenking en de doelstelling worden vastgelegd in een overeenkomst. Ook leg je hierin vast of het om een eenmalige of periodieke schenking gaat en hoe lang de overeenkomst geldig is.

Overweeg je een fonds op naam op te richten? We gaan daarover graag met je in gesprek. We brengen dan gezamenlijk jouw wensen in kaart en bespreken de verschillende mogelijkheden. Hierin leggen we onder andere uit hoe een fonds op naam juridisch werkt. Wil je meer weten? Neem dan onderstaand formulier contact op met een van onze medewerkers.

  • We reageren zo spoedig mogelijk op jouw vraag.