Actie: geld inzamelen voor een goed doel

Super dat je in actie komt voor Fonds Slachtofferhulp! Slachtoffers hebben jouw hulp hard nodig. Op deze pagina leggen we je graag uit hoe je geld kunt inzamelen voor het goede doel. En we geven wat voorbeelden van leuke activiteiten voor het goede doel.


Hoe zet je goede doelen acties op?

Slachtoffers hebben jouw hulp hard nodig. Elke bijdrage, groot of klein, maakt het verschil voor de toekomst van slachtoffers. Jij kunt een ander helpen met een goede doelen actie. Bijvoorbeeld in de vorm van een sponsorloop, een talentenjacht of een collecte. Je kunt jouw actie heel eenvoudig aanmaken via ons eigen crowdfundingplatform Noodfonds.nl. Wil je op een andere manier geld inzamelen voor het goede doel? Ook dat is mogelijk. Neem dan even contact op.

Voorbeelden en tips goede doelen acties

Er zijn heel veel manieren om geld in te zamelen. We geven je een paar voorbeelden en tips voor leuke, laagdrempelige goede doelen acties.

 

Voorbeeld: kleding inzamelen

Heb jij je kledingkast uitgeruimd? En wil je een goed doel steunen? Geef dan je oude kleding en textiel mee tijdens een kledinginzamelingsactie van Sympany. Een groot aantal gemeenten in Nederland heeft een vergunning afgegeven aan Fonds Slachtofferhulp, waarmee kleding ingezameld mag worden.

Voorbeeld: handwerkmarkt

Door het kopen van een product op handwerkmarkt.nl gaat een klein deel van de winst naar Fonds Slachtofferhulp. We spraken oprichter Nicole van Beveren hierover. Benieuwd hoe ook jij het verschil kunt maken voor slachtoffers?

Tips voor jouw goede doelen actie

1. Zorg ervoor dat jouw donatiepagina er piekfijn uitzien. Vul de pagina met korte, foutloze teksten en mooie, zelfgemaakte beelden. Geef jouw actie een pakkende naam, maak de inhoud aansprekend en persoonlijk.
2. Betrek ons bij je goede doelen actie. Wij kunnen je helpen en eventueel voorzien van communicatiemiddelen. Ook kunnen we online aandacht besteden aan jouw actie.
3. Promoot jouw goede doelen actie op social media, Whatsapp en alle andere kanalen die je maar kunt bedenken.
4. Heb je je streefbedrag bereikt? Deel je succes en bedank je donateurs!

Vragen?

  • Wil je meer weten over hoe je geld kunt inzamelen voor het goede doel? Of wil je een leuke activiteit voor het goede doel met ons delen? Aarzel niet en neem direct contact op. We denken graag met je mee.