Koop een lot

  • Help ook mee

    Al onze inspanningen zijn gericht op hoop, veerkracht en empowerment van het slachtoffer. Steun hierbij is hard nodig - mogen we op u rekenen?

Wilt u elke maand kans maken op meer dan honderdduizend prijzen? En tegelijkertijd Fonds Slachtofferhulp steunen? Koop dan een lot van de VriendenLoterij en speel mee voor Fonds Slachtofferhulp. Hartelijk dank dat u ons op deze manier steunt!

De VriendenLoterij

Sinds 1998 ontvangen we een bijdrage van de VriendenLoterij. Tijdens het Goed Geld Gala van 2019 werd onthuld dat Fonds Slachtofferhulp dit jaar een structurele en geoormerkte bijdrage ontvangt van maar liefst €1.492,660,-. Wij zijn de loterij en de spelers erg dankbaar.

            Vriendenloterij logo
Roy Beusker fotografie

De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen. De VriendenLoterij steunt daarom goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. Hierbij krijgen wij hulp van bekende Vrienden. Sinds 1998 is ruim 732 miljoen euro geschonken aan meer dan 3.300 (sport)clubs en verenigingen en 47 goede doelen.

Bij de VriendenLoterij is uw mobiele nummer uw lotnummer. Als loterijdeelnemer heeft u de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. De VriendenLoterij is een loterij waar iedereen wint. Onze goede doelen én onze deelnemers. Samen met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij valt de VriendenLoterij onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. www.vriendenloterij.nl.

Extra projectbijdrage VriendenLoterij voor specialistische hulp aan verkeersslachtoffers 

Fonds Slachtofferhulp heeft dit jaar een extra schenking van maar liefst € 395.000,- van de VriendenLoterij ontvangen. Dit bedrag is bestemd voor het nieuw te realiseren project ‘TrafVic’. Dankzij dit project kunnen nabestaanden en slachtoffers van ernstige verkeersongevallen binnenkort rekenen op specialistische en laagdrempelige hulp, die volledig wordt afgestemd op hun behoeften. Deze hulp op maat ontbreekt nu, waardoor een groot deel van de slachtoffers en nabestaanden vastloopt en kampt met ernstige psychosociale problemen. Met TrafVic wordt hier verandering in gebracht en werkt Fonds Slachtofferhulp aan het verbeteren van hun rechtspositie.

Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp: “We zijn de VriendenLoterij en vooral iedereen die meespeelt ontzettend dankbaar voor de extra schenking. Hiermee kunnen we écht het verschil maken voor slachtoffers en nabestaanden van ernstige verkeersongevallen. Want naast een goede eerste opvang, moeten zij ook kunnen rekenen op vervolghulp op maat en verdient hun rechtspositie veel meer aandacht. En dat is precies wat we met TrafVic beogen.”

Binnen TrafVic wordt samengewerkt met specialisten op het gebied van rouw- en traumaverwerking van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht. Het project neemt naar verwachting zo’n drie jaar in beslag.

Speel nu mee voor Fonds Slachtofferhulp!

Met een lot maakt u elke trekking kans op prachtige prijzen bij de VriendenLoterij! Opzeggen kan op elk gewenst moment. Een lot kost €13,75 per trekking. De helft van de lotprijs gaat dan direct naar Fonds Slachtofferhulp. Speelt u al met een lot mee in de VriendenLoterij, maar nog niet geoormerkt voor Fonds Slachtofferhulp? Dan kunt u dit wijzigen. Belt u hiervoor met de VriendenLoterij Ledenservice via 088 – 020 1020. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur en 16.00 uur. Speel bewust 18+.