Noodfonds.nl

Op Noodfonds.nl start je zelf een crowdfunding actie of campagne voor familie, vrienden en naasten in nood.


Noodfonds van Fonds Slachtofferhulp

Mensen die slachtoffer worden van een misdrijf, een ongeval of andere calamiteit, kunnen hierdoor in financiële problemen komen. Soms kunnen mensen een schadevergoeding krijgen via een verzekering of de dader, maar veel slachtoffers vallen tussen wal en schip en blijven met financiële problemen zitten. 
Al in 2001 startte het Fonds Slachtofferhulp daarom met een noodhulpfonds. Hulpverleners kunnen daar voor cliënten die in zo’n situatie zitten, een aanvraag indienen. De giften die hieruit gegeven worden, zijn soms precies dat steuntje in de rug dat mensen nodig hebben.

We ontvangen bij ons noodfonds ook hulpaanvragen voor zeer schrijnende situaties waar eigenlijk veel meer nodig is. Een helpende hand van vele mensen die een slachtoffer er doorheen willen slepen. Die helpende hand – van de ene burger voor de ander- willen wij faciliteren. Om het makkelijker te maken een ander te helpen en diegene er weer bovenop te helpen. En in deze tijd, waarin door het Coronavirus, opeens veel meer slachtoffers in een acute problemen komen, kan dat heel belangrijk zijn. Daarom Noodfonds.nl.

Wat is Noodfonds.nl?

Noodfonds.nl is het crowdfunding of crowdsourcing platform van Fonds Slachtofferhulp waarmee je geld kunt inzamelen voor familie, een vriend of naaste tot een bedrag van 10.000,-. Op Noodfonds.nl start je snel en veilig jouw eigen campagne die je per e-mail en social media met jouw netwerk kunt delen. Wij zorgen voor een transparante en veilige afhandeling.

Direct aan de slag

Ken je iemand in nood die je wilt helpen door middel van een crowdfundingactie? Registreer eenvoudig een account op Noodfonds.nl en vul de gegevens in van de begunstigde en jezelf. Start direct jouw eigen campagne, wij zorgen voor de administratie. Deel je campagne op social media en bij vrienden. Wij maken aan het einde van de campagne het totaalbedrag over aan het door jou gekozen doel.

Veiligheid & Privacy

Om gebruik te maken van Noodfonds.nl vragen we om jouw persoonsgegevens en om bankgegevens zoals de tenaamstelling en het rekeningnummer. Wij gaan vertrouwelijk met deze gegevens om en gebruiken deze uitsluitend voor jouw campagne, de correspondentie en de financiële afhandeling daarvan. Tijdens het registratieproces kun je zelf aangeven of je op de hoogte wilt worden gehouden over Fonds Slachtofferhulp.

Veelgestelde vragen

Succesverhalen

  • Samenwerking 1
    Samenwerking 2