Straatwerving

Misschien ben je onze straatwervers wel eens tegengekomen. Door een gesprek met voorbijgangers aan te gaan, proberen ze mensen te enthousiasmeren voor ons werk. Met als uiteindelijke doel nieuwe donateurs te werven.

Straatwerving

Voorlichting op straat is voor ons een goede manier om mensen enthousiast te maken, te informeren over ons werk en om trouwe donateurs te werven. We bereiken er groepen mee die we anders niet goed kunnen bereiken. We vragen tijdens de straatwerving of mensen donateur willen worden en ons willen steunen met een bijdrage per maand. Zodat wij hiermee de hulpverlening voor slachtoffers kunnen verbeteren. Een eenmalige bijdrage is uiteraard ook van harte welkom. Alvast hartelijk dank voor jouw bijdrage aan ons werk.

Informatie ontwikkelingen rondom het coronavirus:

Recent zijn wij op kleine schaal weer gestart met onze straatwervings-activiteiten, in overleg met het RIVM. Naast de 1,5 meter afstand maatregel, nemen wij alle mogelijke, overige (voorzorgs)maatregelen om de veiligheid van u en onze medewerkers te borgen. Hiervoor is een coronaprotocol opgesteld door het bureau met wie wij samenwerken.Een van maatregelen betreft het niet uitwisselen van kleding onder onze medewerkers. Om die reden tref je onze medewerkers in hun eigen kleding. Onze medewerkers zijn wel allemaal herkenbaar aan hun eigen identiteitspas met naam en ons logo.

Veelgestelde vragen

Straatwerving

 • Werft Fonds Slachtofferhulp tijdens de coronacrisis?

  Recent zijn wij op kleine schaal weer gestart met onze straatwervings-activiteiten, in overleg met het RIVM. Naast de 1,5 meter afstand maatregel, nemen wij alle mogelijke, overige (voorzorgs)maatregelen om de veiligheid van u en onze medewerkers te borgen. Hiervoor is een coronaprotocol opgesteld door het bureau met wie wij samenwerken.

 • In welke gemeenten loopt er een straatwervingscampagne?

  Op dit moment lopen er straatwervingscampagnes in de volgende gemeenten:

  ‘s-Heerenberg
  Aalsmeer
  Abcoude
  Alkmaar
  Almere
  Alphen aan den Rijn
  Amerongen
  Amersfoort
  Amstelveen
  Amsterdam
  Arnhem
  Baarn
  Badhoevedorp
  Barneveld
  Beersel
  Bergen op Zoom
  Berkel
  Beverwijk
  Biest-Houtakker
  Bilthoven
  Blaricum
  Bodegraven
  Boskoop
  Boxmeer
  Breukelen
  Broek in Waterland
  Bunnik
  Bunschoten
  Bussum
  Cromvoirt
  Cuijk
  Culemborg
  De Bilt
  Delft
  Den Dolder
  Den Haag
  Den Hoorn
  Den Ilp
  Diemen
  Doetinchem
  Dordrecht
  Driebruggen
  Ede
  Epe
  Ermelo
  Ewijk
  Goes
  Gouda
  Groningen
  Haarlem
  Haarlemmermeer
  Harderwijk
  Harmelen
  Heemskerk
  Heemstede
  Heerjansdam
  Heiloo
  Hellevoetsluis
  Helvoirt
  Heumen
  Hillegom
  Hilversum
  Hoofddorp
  Hoogvliet Rotterdam
  Hoorn
  Houten
  Huijbergen
  Huissen
  Huizen
  Ijmuiden
  IJsselstein
  Kaatsheuvel
  Kamerik
  Katwijk
  Kockengen
  Kortenhoef
  Landsmeer
  Langslingerland
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Lelystad
  Leusden
  Lexmond
  Lingewaard
  Linschoten
  Lisse
  Loosbroek
  Lopik
  Lunteren
  Maarssen
  Maartensdijk
  Maasland
  Maassluis
  Middelburg
  Monster
  Montfoort
  Mook
  Moordrecht
  Naaldwijk
  Naarden
  Nederweert
  Nieuw Vennep
  Nieuwe-Tonge
  Nieuwegein
  Nieuwerkerk ad ijssel
  Nigtevecht
  Nijkerk
  Nijmegen
  Noordwijk
  Noordwijkerhout
  Nootdorp
  Odijk
  Oegstgeest
  Oostzaan
  Oss
  Ouderkerk aan de Amstel
  Overbetuwe
  Purmerend
  Renswoude
  Rijnsburg
  Rijswijk
  Rockanje
  Rotterdam
  Scherpenzeel
  Schiedam
  Schoonhoven
  Slootdorp
  Soest
  Stellendam
  Teylingen
  Tilburg
  Udenhout
  Uitgeest
  Uithoorn
  Utrecht
  Veenendaal
  Veldhoven
  Velp
  Velsen
  Vianen
  Vinkeveen
  Vlissingen
  Voorburg
  Voorhout
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Wageningen
  Warmond
  Wassenaar
  Wateringen
  Weert
  Weesp
  Wijchen
  Wijk bij Duurstede
  Winterswijk
  Woerden
  Wormer
  Wormerveer
  Woudenberg
  Zaandam
  Zaanstad
  Zaltbommel
  Zeist
  Zetten
  Zoetermeer
  Zuidland
  Zwartewaal
  Zwolle

 • Hoe vaak krijg ik nu post?

  Als donateur ontvang je drie keer per jaar ons Magazine en je ontvangt onze nieuwsbrief. Hierin lees je de persoonlijke verhalen van mensen die, dankzij jou, geholpen zijn. Je leest over onze inspanningen en onze toekomstplannen. Verder lees je over de vele initiatieven en actualiteiten binnen de slachtofferhulpverlening.

  Wil je minder of geen post van ons ontvangen? Dan kan je Post op maat aanvragen. Je ontvangt dan alleen de post die je specifiek wilt ontvangen. Je kunt ons hiervoor bellen op onze donateurslijn; 070 392 52 00.

 • Waarom is een automatische incasso belangrijk?

  Met een doorlopende automatische incasso kunnen wij je donatie zo optimaal mogelijk besteden. Hiervoor hoeven wij namelijk geen kosten te maken. Daarbij willen wij de wervers niet met contant geld over straat laten gaan. Wanneer je ons machtigt voor een automatische incasso, ontvang je direct een bevestiging van de gemaakte afspraken. Op de bevestiging vind je ons incassant-ID en onze contactgegevens.

  Uiteraard zit je nooit ergens aan vast. Mocht er iets wijzigen in je persoonlijke situatie, dan is een telefoontje naar ons voldoende om de automatische incasso per direct te stoppen.

  Een automatische incasso is ook een veilige manier van geven. Als je het niet eens bent met een afschrijving, heb je acht weken de tijd om het bedrag terug te boeken.

 • Zit ik vast aan een automatische incasso?

  Je zit uiteraard nooit ergens aan vast. Mocht er iets wijzigen in je persoonlijke situatie, dan is een telefoontje naar onze donateurslijn 070 392 52 00 (8.30-12.30 uur) voldoende om de automatische incasso te beëindigen.

  Een automatische incasso is een veilige manier van geven. Als je het niet eens bent met een afschrijving, dan heb je acht weken de tijd om het bedrag terug te boeken.

 • Ik heb op straat een machtiging toegezegd. Wat kan ik nu verwachten als donateur?

  Wij zijn enorm blij met je steun! Samen met een groeiende groep betrokken donateurs, maak je de hulp aan slachtoffers in Nederland mogelijk. Onze oprechte dank daarvoor.

  De werver heeft je gegevens, de maandbijdrage en de frequentie waarmee je ons wilt steunen genoteerd in de werf-app. Direct na de inschrijving ontvang je een bevestiging van de gemaakte afspraken per e-mail en sms. Wij proberen je daarna telefonisch te bereiken om alle gegevens door te lopen en de gemaakte afspraken te verifiëren. We kunnen hierbij helaas niet iedereen telefonisch bereiken. Binnen 3 weken ontvang je van ons een welkomst-mail en zal, zoals afgesproken, voor de eerste keer je maandbijdrage worden afgeschreven.

“In een kwetsbare periode heb ik ervaren hoe zinvol de bijdrage van Fonds Slachtofferhulp aan de maatschappij is.” Van Havelkamp, Dongen