Straatwerving

Misschien ben je onze straatwervers wel eens tegengekomen. Door een gesprek met voorbijgangers aan te gaan, proberen ze mensen te enthousiasmeren voor ons werk. Met als uiteindelijke doel nieuwe donateurs te werven.

Straatwerving

Voorlichting op straat is voor ons een goede manier om mensen enthousiast te maken, te informeren over ons werk en om trouwe donateurs te werven. We bereiken er groepen mee die we anders niet goed kunnen bereiken. We vragen tijdens de straatwerving of mensen donateur willen worden en ons willen steunen met een bijdrage per maand. Zodat wij hiermee de hulpverlening voor slachtoffers kunnen verbeteren. Een eenmalige bijdrage is uiteraard ook van harte welkom. Alvast hartelijk dank voor jouw bijdrage aan ons werk.

Informatie ontwikkelingen rondom het coronavirus:

Recent zijn wij op kleine schaal weer gestart met onze straatwervings-activiteiten, in overleg met het RIVM. Naast de 1,5 meter afstand maatregel, nemen wij alle mogelijke, overige (voorzorgs)maatregelen om de veiligheid van u en onze medewerkers te borgen. Hiervoor is een coronaprotocol opgesteld door het bureau met wie wij samenwerken.

Veelgestelde vragen

Straatwerving

 • Werft Fonds Slachtofferhulp tijdens de coronacrisis?

  Recent zijn wij op kleine schaal weer gestart met onze straatwervings-activiteiten, in overleg met het RIVM. Naast de 1,5 meter afstand maatregel, nemen wij alle mogelijke, overige (voorzorgs)maatregelen om de veiligheid van u en onze medewerkers te borgen. Hiervoor is een coronaprotocol opgesteld door het bureau met wie wij samenwerken.

 • In welke gemeenten loopt er een straatwervingscampagne?

  Op dit moment lopen er straatwervingscampagnes in de volgende gemeenten:

  Abcoude
  Alphen aan den Rijn
  Amerongen
  Amersfoort
  Amstelveen
  Amsterdam
  Baarn
  Barneveld
  Beverwijk
  Bilthoven
  Bodegraven
  Boskoop
  Bunnik
  Bunschoten
  Bussum
  Culemborg
  De Bilt
  Den Dolder
  Diemen
  Ede
  Epe
  Ermelo
  Gouda
  Haarlem
  Haarlemmermeer
  Harderwijk
  Harmelen
  Heemskerk
  Hillegom
  Hilversum
  Hoofddorp
  Houten
  Huizen
  IJsselstein
  Kamerik
  Katwijk
  Kockengen
  Kortenhoef
  Landsmeer
  Leiden
  Leiden
  Leiderdorp
  Leidschendam
  Leusden
  Lisse
  Lunteren
  Maarssen
  Maartensdijk
  Montfoort
  Nieuw vennep
  Nieuwegein
  Nieuwerkerk ad ijssel
  Nijkerk
  Noordwijk
  Nootdorp
  Odijk
  Oegstgeest
  Oost-Zaan
  Ouderkerk aan de Amstel
  Renswoude
  Rijnsburg
  Rotterdam
  Sassenheim
  Scherpenzeel
  Schiedam
  Schoonhoven
  Soest
  Teylingen
  Uitgeest
  Utrecht
  Veenendaal
  Velsen
  Vianen
  Voorburg
  Voorhout
  Voorschoten
  Waddinxveen
  Warmond
  Wijk bij Duurstede
  Woerden
  Woudenberg
  Zaanstad
  Zeist
  Zoetermeer
  Zwolle

 • Hoe vaak krijg ik nu post?

  Als donateur ontvang je drie keer per jaar ons Magazine en je ontvangt onze nieuwsbrief. Hierin lees je de persoonlijke verhalen van mensen die, dankzij jou, geholpen zijn. Je leest over onze inspanningen en onze toekomstplannen. Verder lees je over de vele initiatieven en actualiteiten binnen de slachtofferhulpverlening.

  Wil je minder of geen post van ons ontvangen? Dan kan je Post op maat aanvragen. Je ontvangt dan alleen de post die je specifiek wilt ontvangen. Je kunt ons hiervoor bellen op onze donateurslijn; 070 392 52 00.

 • Waarom is een automatische incasso belangrijk?

  Met een doorlopende automatische incasso kunnen wij je donatie zo optimaal mogelijk besteden. Hiervoor hoeven wij namelijk geen kosten te maken. Daarbij willen wij de wervers niet met contant geld over straat laten gaan. Wanneer je ons machtigt voor een automatische incasso, ontvang je direct een bevestiging van de gemaakte afspraken. Op de bevestiging vind je ons incassant-ID en onze contactgegevens.

  Uiteraard zit je nooit ergens aan vast. Mocht er iets wijzigen in je persoonlijke situatie, dan is een telefoontje naar ons voldoende om de automatische incasso per direct te stoppen.

  Een automatische incasso is ook een veilige manier van geven. Als je het niet eens bent met een afschrijving, heb je acht weken de tijd om het bedrag terug te boeken.

 • Zit ik vast aan een automatische incasso?

  Je zit uiteraard nooit ergens aan vast. Mocht er iets wijzigen in je persoonlijke situatie, dan is een telefoontje naar onze donateurslijn 070 392 52 00 (8.30-12.30 uur) voldoende om de automatische incasso te beƫindigen.

  Een automatische incasso is een veilige manier van geven. Als je het niet eens bent met een afschrijving, dan heb je acht weken de tijd om het bedrag terug te boeken.

 • Ik heb op straat een machtiging toegezegd. Wat kan ik nu verwachten als donateur?

  Wij zijn enorm blij met je steun! Samen met een groeiende groep betrokken donateurs, maak je de hulp aan slachtoffers in Nederland mogelijk. Onze oprechte dank daarvoor.

  De werver heeft je gegevens, de maandbijdrage en de frequentie waarmee je ons wilt steunen genoteerd in de werf-app. Direct na de inschrijving ontvang je een bevestiging van de gemaakte afspraken per e-mail en sms. Wij proberen je daarna telefonisch te bereiken om alle gegevens door te lopen en de gemaakte afspraken te verifiƫren. We kunnen hierbij helaas niet iedereen telefonisch bereiken. Binnen 3 weken ontvang je van ons een welkomst-mail en zal, zoals afgesproken, voor de eerste keer je maandbijdrage worden afgeschreven.