TrafVic

Een groot deel van de verkeersslachtoffers en nabestaanden kampt met ernstige psychosociale problemen. Daarnaast gaan slachtoffers vaak gebukt onder praktische problemen, zoals een voortslepend letselschadetraject. Voor deze groep is momenteel geen hulp beschikbaar.


Waarom dit project?

Het aantal aanrijdingen, ernstige gewonden en verkeersdoden stijgt. Ook het aantal slachtoffers stijgt hierdoor. Slachtoffers en nabestaanden kunnen last hebben van posttraumatische stress(PTSS). Dit kan leiden tot depressie en boosheid, moeite met werken of studeren of ernstige psychische klachten op de lange termijn. Door gebrek aan kennis en inzichten wordt de diagnose PTSS onvoldoende of te laat erkend en is er weinig bekend over welke hulp het beste werkt.

Specialistische hulp na een verkeersongeval

Voor verkeersslachtoffers en nabestaanden is er al basishulp beschikbaar, maar nog geen gespecialiseerde hulp op maat. Met het project TrafVic zorgen we ervoor dat slachtoffers en nabestaanden van een ernstig verkeersongeval straks kunnen rekenen op specialistische en laagdrempelige hulp. Zo wordt de psychosociale impact van wat hen is overkomen zo laag mogelijk en kunnen ze hun leven sneller weer oppakken.

Hoe is het project TrafVic opgebouwd?

TrafVic is begin 2019 van start gegaan en de looptijd is vier jaar. Momenteel worden de eerste behandelingen met het nieuw ontwikkelde hulpaanbod aangeboden.

 

Met belangrijke partners

Samen met onderstaande partners is Fonds Slachtofferhulp er alles aan gelegen om van dit project een succes te maken.