Online seksueel misbruik
Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 kinderen en jongeren te maken met online seksueel misbruik. Maar weinig slachtoffers komen bij de hulpverlening in beeld. Ze hebben vaak het gevoel dat er toch niets meer gedaan kan worden en durven er met niemand over te praten. En zo blijven ze rondlopen met gevoelens van schuld, schaamte en angst.
Doneer


Waarom dit programma?
Wat willen we bereiken?
Wat hebben we al bereikt?
Projecten
WTFFF!? - Een platform voor en door jongeren, over online seksueel misbruik
Jongeren die online seksueel misbruik meemaken gaan in de meeste gevallen niet op zoek naar hulp. Ze weten vaak niet dat wat zij meemaken ‘online seksueel misbruik’ is. Ze hebben het gevoel dat er niets aan te doen valt en ervaren intense gevoelens van schuld, schaamte en eenzaamheid.
Onderzoek: hulpzoekgedrag onzichtbare slachtoffers van online seksueel misbruik
In Nederland wordt er nog te veel in het duister getast als het gaat om de omvang en het aantal slachtoffers van online seksueel misbruik. Daarom startte het NSCR in het najaar van 2021, met medefinanciering van Fonds Slachtofferhulp, een meerjarig onderzoek naar het hulpzoekgedrag van de onzichtbare slachtoffers van online seksueel misbruik.
Een lespakket over online seksueel misbruik voor de middelbare school
Fonds Slachtofferhulp en Schoolblocks hebben een bewezen effectieve les ontwikkeld over online seksueel misbruik. De les is gebaseerd op het jongerenplatform WTFFF!? – ontwikkeld vóór en dóór jongeren – van Fonds Slachtofferhulp.
Voor professionals
