Wat vind jij?

Veilig verkeer is van levensbelang. Maar hoe pakken we dat aan? Moeten verkeershufters steviger worden aangepakt? Zou een fietshelm verplicht moeten zijn voor e-bikers? En één glaasje alcohol in het verkeer: ok of no go? Wat vind jij?

We zetten ons voor verkeersslachtoffers, maar we werken ook hard om het verkeer veiliger te maken. Graag horen we van jou wat jij belangrijk vindt.


Fonds Slachtofferhulp vraagt jouw mening over verkeer

De verkeerscijfers liegen er niet om: jaarlijks vallen er 430.000 verkeersslachtoffers. Veel te veel wat ons betreft. We zetten ons voor verkeersslachtoffers, maar we werken ook hard om het verkeer veiliger te maken. De Nederlandse wegen moeten veiliger. Maar hoe pakken we dat aan? En wat kun je zelf doen? We horen graag jouw mening.
In het verkeer in Nederland komt elk jaar een groot aantal ongelukken voor. Jaarlijks raken meer dan 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. Hiervan belanden zo’n 130.000 mensen op de spoedeisende hulp. En meer dan 600 personen overlijden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Soms er sprake van een echt ongeluk. Fouten maken is natuurlijk menselijk. Maar veel ongevallen zouden voorkomen kunnen worden. Wanneer er bijvoorbeeld alcohol en drugs in het verkeer meespelen. Of wanneer verkeershufters willens en wetens andere weggebruikers in gevaar brengen. Ook zouden we letsel kunnen beperken wanneer bijvoorbeeld iedereen verplicht een fietshelm draagt.

Wat vind jij?

We zetten ons voor verkeersslachtoffers, maar we werken ook hard om het verkeer veiliger te maken. Hoe? Dat bedenken we niet alleen. Graag horen we van jou wat jij belangrijk vindt. Moeten verkeershufters bijvoorbeeld steviger worden aangepakt? Zou een fietshelm verplicht moeten zijn voor e-bikers? En één glaasje alcohol in het verkeer: ok of no go? Op deze en meer vragen horen we graag jouw mening. Klik hier en laat van je horen. Verkeer veiliger maken doen we samen.