Over ons
Fonds Slachtofferhulp zet zich als onafhankelijke, maatschappelijke organisatie al meer dan 30 jaar in voor slachtoffers in Nederland. Ons doel is dat álle slachtoffers de juiste hulp ontvangen, na een traumatische ervaring. Zodat zij een leven kunnen leiden dat niet in het teken staat van slachtofferschap. Op basis van eigen veerkracht én met de juiste hulp.
-
Zo zijn we ontstaan
In 1989 stond prof. mr. Pieter van Vollenhoven aan de wieg van het Fonds Slachtofferhulp. Zijn droom was om iets te doen voor slachtoffers die er zelf niet bovenop kwamen. Wat begon met een droom is geworden wat we vandaag de dag zijn. Een organisatie die zich sterk maakt voor slachtoffers. Lees hier over hoe we zijn ontstaan.
-
Onafhankelijk
Onze onafhankelijkheid vinden we enorm belangrijk. Omdat we geen subsidie van de overheid ontvangen, kunnen we kritisch zijn op de wet- en regelgeving voor slachtoffers. Dit betekent ook dat we ons werk alleen kunnen doen dankzij giften uit de samenleving. Lees hier hoe we die giften besteden.
-
Deskundig
Onderzoek is de basis van ons werk om slachtoffers te helpen hun kracht weer te vinden. Hiervoor werken we nauw samen met onderzoekers, universiteiten, kennisinstituten, ervaringsdeskundigen én slachtoffers zelf.
Lees hier meer over hoe we werken.
Organisatie & bestuur
Fonds Slachtofferhulp bestaat sinds 1989 en bestaat uit een Raad van Toezicht, directeur en medewerkers. Fonds Slachtofferhulp kiest bewust voor een kleine organisatie met weinig personeel. Fonds Slachtofferhulp wordt bijgestaan door bedrijven die het fonds een warm hart toedragen. Lees meer over de organisatie en de organisatiestructuur.
Onze meerjarenstrategie
Ons werk vraagt vaak een lange adem voordat de resultaten zichtbaar zijn. Veel van onze activiteiten rollen zich dan ook over meerdere jaren uit. In onze meerjarenstrategie 2022-2025 richten we ons op drie pijlers: vernieuwen, verbinden en versterken.
Jaarverslagen
Ben je benieuwd hoe wij het verschil maken in de levens van slachtoffers en nabestaanden? In ons jaarverslag lees je hoe de giften van onze donateurs en sponsoren maximaal ten goede komen aan slachtoffers en nabestaanden.
Kom jij bij ons werken?
Bij Fonds Slachtofferhulp werken ongeveer 30 collega’s met ieder hun eigen specialisme. Zij zetten zich dagelijks in vanuit hun expertise zoals beleidsadvies, fondsenwerving, communicatie & marketing en belangenbehartiging. Word jij onze nieuwe collega?
Verantwoording
Fonds Slachtofferhulp voldoet aan de strenge kwaliteitseisen voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen, wordt uitgegeven. Het kenmerk Erkend Goed Doel geeft aan dat Fonds Slachtofferhulp daadwerkelijk bijdraagt aan een betere hulpverlening aan slachtoffers, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren. Lees meer over onze verantwoording in ons jaarverslag.
Wat is het verschil tussen Fonds Slachtofferhulp en Slachtofferhulp Nederland?
Contact
Ben je verhuisd? Wil je je donatiebedrag aanpassen? Heb je vragen, opmerkingen of klachten? Geef dit eenvoudig online door of neem contact op via 070 – 392 52 00. De donateursservice is van ma t/m vrij bereikbaar tussen 8.30 uur en 12.30 uur.
Pers
Heb je vragen over slachtofferschap, het werk van Fonds Slachtofferhulp, nieuwe initiatieven, onderzoek of andere zaken? Neem voor pers- en mediavragen contact op met Ellen Timmer via 06-33035372 of timmer@fondsslachtofferhulp.nl.
Vragen
Vraag jij je af hoe Fonds Slachtofferhulp aan geld komt? Of hoeveel Fonds Slachtofferhulp jaarlijks te besteden heeft? Het antwoord op deze en andere vragen vind je op de pagina met veelgestelde vragen.