Themabijeenkomst ‘kindermishandeling kent geen kleur’ op 15 november

Op vrijdag 15 november organiseren de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden de themabijeenkomst ‘Kindermishandeling kent geen kleur’. De dag is voor lotgenoten van kindermishandeling, (zorg)professionals en overige belangstellenden.

Ieder jaar organiseert de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid met steun van Fonds Slachtofferhulp een themabijeenkomst rondom kindermishandeling. Dit jaar is het onderwerp ‘kindermishandeling kent geen kleur’. Hiermee hopen de Academie en de GGD Haaglanden een waardvolle bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken van kindermishandeling en het bieden van steun aan mensen die dit hebben meegemaakt.

Het programma

Het programma bestaat uit informatieve sessies over verschillende vormen van kindermishandeling en hardnekkige patronen die gezinnen gevangenhouden, de impact ervan op slachtoffers en hoe zij hulp kunnen zoeken. Daarnaast zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig die hun verhaal delen.

“Tijdens de themadag twee jaar geleden stond er een vrouw in de zaal op die aangaf behalve slachtoffer ook dader te zijn, want zij sloeg haar kind. Toen ik vroeg of er meer slachtoffers waren die zich hierin konden herkennen, stonden er veel mensen op. En dat is wat ik zo belangrijk vind. Dat mensen zich realiseren dat we onze kinderen iets anders mee kunnen geven.”

Hameeda Lakho

Aanmelden is gratis

Het bijwonen van de themabijeenkomst op 15 november kan zowel online als fysiek. De bijeenkomst vindt plaats bij Zinn, Stadspaleis in Den Haag (Javastraat 26). De themabijeenkomst duurt van 10.00 – 16.30 uur. Aanmelden is gratis, wel is het aantal fysieke plekken beperkt. Aanmelden kan hier.

Zwijgen doorbreken

Fonds Slachtofferhulp steunt sinds ruime tijd Hameeda Lakho en haar Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid in het werk voor slachtoffers van kindermishandeling. Hameeda helpt slachtoffers om te kunnen praten over wat ze hebben meegemaakt. Hameeda: “Ik wil mensen helpen het zwijgen te doorbreken. Zodat ze eindelijk durven praten. Wetende dat er geen vooroordeel is, maar gelijkwaardigheid en respect. Dat het veilig genoeg is om te vertellen. Dat is mijn drijfveer voor het werk dat ik doe.”