CarProf doneert € 17.392 aan TrafVic-Kids

Vandaag reikt de garageformule CarProf een cheque ter waarde van € 17.392 uit aan Fonds Slachtofferhulp. Het geld is bedoeld voor het Trafvic-Kids programma.

Gepubliceerd op

Retail Marketing Manager Ivar Camps (links op de foto): “Dit is het totaalbedrag dat wij als CarProf samen met onze autobedrijven in de eerste 6 maanden van 2021 hebben opgehaald met onze APK-actie.” Van elke uitgevoerde APK gaat € 0,50 naar TrafVic-Kids, een project gericht op wetenschappelijk onderzoek en specialistische hulp voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval. “Met deze APK-actie benadrukken we de relatie tussen goed onderhoud en verkeersveiligheid.”

Ineke Sybesma nam de cheque namens Fonds Slachtofferhulp in ontvangst: “Een onvoorstelbaar hoog bedrag. Fantastisch. Heel knap hoe Carprof het geweldig blijft doen ondanks de coronacrisis”.

Carprof doneert 17392 euro aan Fonds Slachtofferhulp

Doeboek over veilig verkeer

De samenwerking tussen het Fonds en CarProf gaat verder dan de APK-actie. Samen presenteerden zij recent een doeboek over het verkeer, gericht op kinderen. Het doeboek is gratis voor klanten van één van de bijna 100 CarProf-vestigingen in heel Nederland. Ivar: “Het is een uitstekend idee om voor zo’n lange reis even langs te komen voor een zomercheck, een set nieuwe banden of een aircobeurt. En natuurlijk kun je dan ook meteen Doeboek meenemen”.

Carprof en Fonds Slachtofferhulp komen met Doeboek over verkeer

Steun aan jonge verkeersslachtoffers

CarProf gaat een stap verder in verkeersveiligheid. Naast de kwalitatieve APK, doneren alle CarProf autobedrijven in Nederland sinds 2020 per uitgevoerde APK € 0,50 aan TrafVic-Kids van Fonds Slachtofferhulp. Harold van Gestel: “Alleen al in 2020 hebben wij gezamenlijk bijna 50.000 APK’s uitgevoerd. En die teller gaat door in 2021!” Frank Jansen van Fonds Slachtofferhulp is blij met de donaties van CarProf. “Jeugdigen die na een ernstig ongeval een trauma oplopen of een dierbare verliezen, hebben een verhoogde kans op psychische klachten. Dankzij TrafVic-Kids kunnen we onderzoek doen op de impact en het rouwproces. Met die kennis kunnen we deze kinderen eerder en beter helpen.” Het project is wereldwijd het eerste hulpprogramma speciaal gericht op deze doelgroep en wordt ontwikkeld in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht.