TrafVic

Een groot deel van de verkeersslachtoffers en nabestaanden heeft ernstige psychosociale problemen. Ook gaan slachtoffers vaak gebukt onder praktische problemen, zoals een voortslepend letselschadetraject. Voor deze groep bestaat er nog geen specialistische hulp.



Waarom dit project?

Het aantal aanrijdingen, ernstig gewonden en verkeersdoden stijgt. Slachtoffers en nabestaanden kunnen last hebben van posttraumatische stress (PTSS). Dit kan weer leiden tot depressie en boosheid, moeite met werken of studeren of ernstige psychische klachten op de lange termijn. Door gebrek aan kennis en inzicht wordt de diagnose PTSS onvoldoende of te laat erkend. En er is weinig bekend over welke hulp het beste werkt.

Specialistische hulp na een verkeersongeval

Voor verkeersslachtoffers en nabestaanden is er al basishulp beschikbaar, maar gespecialiseerde hulp op maat is er nog nauwelijks. Met het project TrafVic willen we hier verandering in brengen. We zorgen ervoor dat slachtoffers en nabestaanden van een ernstig verkeersongeval kunnen rekenen op specialistische en laagdrempelige hulp. Hulp die slachtoffers helpt te verwerken wat hen is overkomen, zodat ze de draad van het leven weer kunnen oppakken.

Hoe is het project TrafVic opgebouwd?

TrafVic is begin 2019 gestart en de looptijd is vier jaar. De eerste nieuw ontwikkelde behandelingen zijn gestart.

 

Met belangrijke partners

Samen met onderstaande partners doen we er alles aan om dit een succesvol project te maken.

  • Rijksuniversiteit Groningen
    Rijksuniversiteit Groningen
    VriendenLoterij
    VriendenLoterij
    Universiteit Utrecht partner van Fonds Slachtofferhulp
    Universiteit Utrecht
    Dion Pieper Stichting
    Dion Pieper Stichting