Al € 15.673 opgehaald voor TrafVic voor Kids

Deze week overhandigde CarProf een cheque ter waarde van € 15.673 aan Fonds Slachtofferhulp. De bijna 80 andere CarProf autobedrijven in Nederland zetten zich sinds begin dit jaar met een speciale APK actie in voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval.

Gepubliceerd op

Met deze APK actie wil het autobedrijf de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid benadrukken. Ivar Camps van Carprof: “Een auto in opperste staat is immers veiliger dan een auto die rammelt. Zo geven versleten remmen of banden een langere remweg, wat fataal kan zijn bij een noodstop. Dit wordt nog weleens onderschat door consumenten.” Ineke Sybesma, directeur van Fonds Slachtofferhulp: “Fantastisch, een prachtige tussenstand! Onze samenwerking met CarProf past dan ook uitstekend. Ook wij maken ons hard voor veiligheid in het verkeer.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Met de actie geven de autobedrijven bovendien invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Van elke uitgevoerde APK gaat € 0,50 naar TrafVic-Kids. Dit project van Fonds Slachtofferhulp biedt specialistische hulp aan kinderen na een ernstig verkeersongeval. Zij zijn zelf slachtoffer, of hebben bijvoorbeeld een ouder of broer verloren. Ineke Sybesma: “Met wetenschappers en therapeuten kunnen we zo in de toekomst jaarlijks honderden jonge slachtoffers (online) therapie bieden.” De actie loopt door tot in 2022, met elke maand een tussenstand op www.carprof.nl.

Overhandiging cheque

Verkeer blijft een speerpunt

Jaarlijks belanden er naar aanleiding van een verkeersongeval zo’n 30.000 mensen op de spoedeisende hulp en overlijden er 600. Met het programma Verkeersongevallen richten wij ons op de verbreding en structurele verbetering van het hulpaanbod aan verkeersslachtoffers en hun nabestaanden. Zo werken wij onder andere aan het versterken van de (rechts)positie en faciliteren wij lotgenotencontact en noodhulp.

CarProf

CarProf is een garageformule van Alliance Automotive Group en verbindt universele autobedrijven met elkaar onder één landelijke paraplu. Alle automerken van alle leeftijden zijn welkom bij CarProf. Klanten kunnen rekenen op de hoogste service voor een betere prijs, met behoud van fabrieksgarantie.