Spanninga

Spanninga is al meer dan 20 jaar een toegewijde sponsor van Fonds Slachtofferhulp. Op dit moment ondersteunt het bedrijf ons project TrafVic.


Spanninga en Fonds Slachtofferhulp

Spanninga is al meer dan 20 jaar een toegewijde sponsor van Fonds Slachtofferhulp. Het bedrijf uit Joure is één van de voorlopers op het gebied van fietsveiligheid. Verlichting speelt hier een centrale rol in. Voor de fietser, maar ook voor andere verkeersdeelnemers.

Het bedrijf draagt bij aan het programma TrafVic. In dit programma werken we  aan onderzoek naar specialistische hulp voor verkeersslachtoffers en nabestaanden. En dat is hard nodig. Want een groot deel van de verkeersslachtoffers en nabestaanden heeft ernstige psychosociale problemen. Daarnaast gaan slachtoffers vaak gebukt onder praktische problemen, zoals een voortslepend letselschadetraject. De basishulp die ze krijgen, is lang niet altijd genoeg om hun leven weer op te kunnen pakken.

 

''Veiligheid van fietsers garanderen''

“Als producent van technologie en ontwerp om de veiligheid van fietsers te garanderen, is er een duidelijke match tussen de twee organisaties. Wij dragen daarom graag ons steentje bij om de verkeersveiligheid en hulp aan slachtoffers van verkeersongevallen in Nederland verder te verbeteren.’’

Feike Spanninga
directeur