Libéma

Eén van de grootste leisure concerns van Nederland, Libéma, steunt ons werk sinds 2012 financieel en in natura.Libéma en Fonds Slachtofferhulp

Eén van de grootste leisure concerns van Nederland, Libéma, steunt ons werk sinds 2012 financieel en in natura. Regelmatig mogen slachtoffers die iets verschrikkelijks hebben meegemaakt gratis vertoeven in één van de vakantieparken om op adem te komen. Zo verbleef een gezin een week lang in Safaripark Beekse Bergen. Na een brand waren zij huis en haard kwijt, de moeder van het gezin overleed en de kinderen hebben blijvende brandwonden. In Safaripark Beekse Bergen konden ze weer een weekje kind zijn. Even zorgeloos genieten is belangrijk voor het herstel van slachtoffers. De vakanties en dagjes uit die we zo kunnen aanbieden, zijn onderdeel van ons Noodhulpfonds.

''Het helpt mensen weer te herstellen''

“Het werk van Fonds Slachtofferhulp vind ik bijzonder en vooral heel positief. Het helpt mensen weer te herstellen. Naarmate ik meer over het Fonds Slachtofferhulp hoorde, wist ik, dáár ga ik een bijdrage aan leveren. Eigenlijk vind ik dat de slachtofferzorg in zijn totaliteit een maatschappelijke verantwoordelijkheid is, maar op dit moment is het zo dat dit van overheidswege niet altijd goed is geregeld. Wij zijn onderdeel van de samenleving en daar moeten we ons ook naar gedragen.”

Dirk Lips
directeur