ANWB

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme en is sinds 1996 als Founding Member verbonden aan het Fonds Slachtofferhulp.


ANWB en Fonds Slachtofferhulp

De ANWB was ruim 30 jaar geleden een van de initiatiefnemers van het Fonds Slachtofferhulp. De zorg voor verkeersslachtoffers stond toen nog in de kinderschoenen, en samen hebben we er voor gezorgd dat er een helpende hand naar deze mensen wordt uitgestoken. Dankzij deze betrokkenheid kunnen we écht het verschil maken voor slachtoffers. Dat doen we bijvoorbeeld met een nieuwe therapie voor verkeersslachtoffers en nabestaanden die met klachten blijven lopen. Ook zetten we ons in om de wet te veranderen zodat notoire wegpiraten harder worden aangepakt. Zo werken we  aan een betere opvang van slachtoffers, maar ook aan een veilig verkeer voor iedereen.

In gesprek met Marga de Jager

Wij zijn er trots op dat we kunnen rekenen op een enorm betrokken Raad van Toezicht (RvT). In deze serie stellen we vier vragen aan onze RvT-leden waarmee we een inkijkje krijgen waarom en hoe zij zich hard willen maken voor slachtoffers. Dit keer ondervragen we Marga de Jager, sinds 2021 CEO van de ANWB en vanaf dat moment lid van de RvT van Fonds Slachtofferhulp.