Noodhulp

Het Fonds Slachtofferhulp beschikt over een noodhulpfonds om slachtoffers die in nood verkeren, bij te staan. Vanuit dit noodhulpfonds kunnen incidentele uitkeringen in geld, natura of expertise worden gedaan aan slachtoffers als deze noodhulp wordt aangevraagd door een hulpverlener van Slachtofferhulp Nederland.

Financiële hulp

Slachtoffers die buiten hun schuld om in financiële problemen zijn geraakt en in een noodsituatie verkeren kunnen aanspraak maken op financiële noodhulp. Deze hulp wordt mogelijk gemaakt door twee fondsen op naam: Het Pieter van Vollenhoven Fonds en het Dion Pieperfonds.

Natura

Naast uitkeringen in geld worden er ook sponsorbijdragen in natura beschikbaar gesteld. Voorbeelden hiervan zijn de schenking van fietsen door Batavus, entreebewijzen voor attractiepark Duinrell, verblijven in vakantiepark van HappyHome en Libéma, waardebonnen voor kleding door Zeeman, brillen door Grand Vision en hoortoestellen door Schoonenberg.

Expertise

Een aantal organisaties stellen hun expertise beschikbaar aan slachtoffers die wij binnen ons noodhulpfonds helpen. ANWB geeft RijZeker-trainingen na een ongeval, ABN AMRO zet financial coaches in en de VEB doet veiligheidsinspecties van woningen na een inbraak.

Noodhulpcases